Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 17:22

Ponesrečeno ladjo pri Baltimoru začeli vleči v pristanišče

Tovorno ladjo, ki je pred skoraj dvema mesecema trčila v avtocestni most Francis Scott Key pri Baltimoru in ga porušila, pri čemer je umrlo šest delavcev, so danes odstranili s prizorišča incidenta. Kot poročajo ameriški mediji, so ladjo Dali z vlačilci začeli vleči proti pristanišču v Baltimoru.

šport 17:01

Gross za Švicarje in ne za Bolgare

Nemški biatlonski trener Ricco Gross, ki je zadnji dve leti vodil slovensko reprezentanco, je nov trenerski izziv našel v Švici. Kot je poročal portal chiemgau24.de, bo 53-letnik iz Ruhpoldinga poslej odgovoren za novo oblikovano vadbeno skupino v okviru Vzhodno-švicarske biatlonske baze (BSO) v Lenzerheideju.

Slovenija gospodarstvo 16:55

Zlata čebela letos pristala v avstralskih rokah

Nagrada zlata čebela, ki je bila ob današnjem svetovnem dnevu čebel podeljena četrtič, gre letos v roke avstralski fundaciji Wheen Bee Foundation, ki na najmanjši celini izvaja vrsto aktivnosti v korist čebelam in drugim opraševalcem ter čebelarstva. Nagrado je na današnjem dogodku podelila predsednica republike Nataša Pirc Musar.

svet 16:53

Zelenski kljub izteku mandata ostaja na položaju

Ukrajinskemu predsedniku Vladimirju Zelenskemu se danes izteka petletni mandat, za katerega je bil izvoljen s 73-odstotno podporo, a zaradi vojne, ki jo je leta 2022 sprožila Rusija, ostaja na položaju. Zaradi ruske invazije v Ukrajini letos niso razpisali predsedniških volitev, tako kot konec lanskega leta niso parlamentarnih.