Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 12:55

Gibalno ovirani kolesarji krenili na pot od Radgone do Novega Sada

Trije gibalno ovirani kolesarji so se danes s kolesi, prirejenimi za športne invalide, odpravili na 500-kilometrsko pot od avstrijske Radgone do Novega Sada v Srbiji. Na njej bodo prečkali tudi Slovenijo in Hrvaško, pot naj bi trajala pet dni. Projekt je dobrodelen, saj bodo med potjo podarili dve ročni kolesi Varaždinskim toplicam.

gospodarstvo 12:49

Na Hrvaškem od torka nova pocenitev pogonskih goriv

Na Hrvaškem se bodo v torek znova pocenila pogonska goriva. Cena 95-oktanskega bencina se bo znižala za pet centov na 1,49 evra za liter, dizel pa bo cenejši za tri cente in bo stal 1,38 evra za liter, je na današnji seji vlade sporočil novi hrvaški minister za gospodarstvo Ante Šušnjar.

svet kultura 12:39

V Zagrebu začetek 17. festivala filmov in aktivizma Subversive

S Kritično cono in gostovanjem režiserja filma Alija Ahmadzadeha se v Zagrebu danes začenja 17. festival filmov in aktivizma Subversive. Prikazali bodo 40 igranih in dokumentarnih filmov ter gostili več priznanih avtorjev, ob koncu pa tudi predavanje ameriške politične aktivistke Angele Y. Davis.

svet 12:27

Kočan za STA: Smrt Raisija ne bo spremenila poteka dogajanja v Iranu in širši regiji

Smrt iranskega predsednika Ebrahima Raisija bi lahko privedla do vakuuma v iranski politiki, a njegov naslednik najverjetneje ne bo spremenil poteka dogajanja tako doma kot v regiji, je za STA ocenil raziskovalec Faris Kočan. Dodal je, da zdaj lahko pričakujemo obdobje obtoževanja, kazanja mišic prek šiitskih milic in zaostritve odnosov z ZDA.