Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet kultura 12:39

V Zagrebu začetek 17. festivala filmov in aktivizma Subversive

S Kritično cono in gostovanjem režiserja filma Alija Ahmadzadeha se v Zagrebu danes začenja 17. festival filmov in aktivizma Subversive. Prikazali bodo 40 igranih in dokumentarnih filmov ter gostili več priznanih avtorjev, ob koncu pa tudi predavanje ameriške politične aktivistke Angele Y. Davis.

svet 12:27

Kočan za STA: Smrt Raisija ne bo spremenila poteka dogajanja v Iranu in širši regiji

Smrt iranskega predsednika Ebrahima Raisija bi lahko privedla do vakuuma v iranski politiki, a njegov naslednik najverjetneje ne bo spremenil poteka dogajanja tako doma kot v regiji, je za STA ocenil raziskovalec Faris Kočan. Dodal je, da zdaj lahko pričakujemo obdobje obtoževanja, kazanja mišic prek šiitskih milic in zaostritve odnosov z ZDA.

Slovenija 12:23

RTV Slovenija in ZPMS z akcijo Pomežik soncu omogočili počitnice 530 otrokom

V letošnji akciji zbiranja sredstev za otroke iz socialno ogroženih družin Pomežik soncu, ki je potekala prejšnji teden, sta Radiotelevizija Slovenija (RTVS) in Zveza prijateljev mladine Slovenija (ZPMS) zbrali 188.850 evrov. Z zbranimi sredstvi bosta omogočili desetdnevne počitnice 530 otrokom, so sporočili iz RTVS.

Slovenija 12:18

Lani vnovič rast števila kibernetskih prevar

V Sloveniji so lani obravnavali 4280 incidentov s področja kibernetske varnosti, kar je štiri odstotke več kot leta 2022. Največja oškodovanja so povzročile kripto investicijske prevare, največjo rast prevar pa nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-Cert opaža pri t. i. smishing napadih. Najodmevnejši je bil napad na HSE.

svet 12:06

Vodenje iranskega zunanjega ministrstva prevzema jedrski pogajalec Ali Bageri

Iranskega zunanjega ministra Hoseina Amir-Abdolahiana, ki je v nedeljo skupaj z iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem umrl v helikopterski nesreči, bo na položaju nasledil njegov namestnik Ali Bageri, so danes sporočili v Teheranu. Bageri je bil med drugim glavni pogajalec v jedrskih pogajanjih z Zahodom.