Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 18:38

Šahistke Tajfuna Ljubljana ekipne državne prvakinje

Šahistke Tajfuna Ljubljana so postale ekipne državne prvakinje. V ženski ligi, ki je od 16. maja potekala v Mali Nedelji, je nastopilo pet ekip. Ljubljančanke so osvojile sedem točk tako kot drugouvrščena ekipa Maribor Poligram, vendar so imele več osvojenih točk v posamičnih dvobojih (10,5:8,5)

Slovenija 18:24

Za sodelovanje pri tihotapljenju orožja eno leto zapora

Na kranjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljeval predobravnavni narok za Uroša Pernuša in Petra Kapusa, ki naj bi nameravala septembra lani v Francijo prepeljati velike količine orožja, a so avstrijski policisti orožje odkrili. Pernuš je danes kaznivo dejanje priznal in dobil eno leto zapora, Kapus pa vztraja, da za orožje v prikolici ni vedel.

gospodarstvo 18:20

Evropske borze v plusu; evro in nafta cenejša

Indeksi na evropskih borzah so se danes dvignili nad petkove zaključne vrednosti. Evro se je pocenil, padle so tudi cene nafte. Po smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija v nedeljski helikopterski nesreči in ob posledičnih skrbeh glede povečanja geopolitičnih napetosti v regiji je novo rekordno vrednost doseglo zlato.

svet 17:55

Tožilec ICC za izdajo naloga za aretacijo Netanjahuja, Galanta in vodij Hamasa

Glavni tožilec Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Karim Khan je danes zahteval izdajo naloga za prijetje izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, obrambnega ministra Joava Galanta in treh voditeljev Hamasa. Ti naj bi zagrešili vojne zločine v napadu na Izrael in ofenzivi v Gazi. Tako Izrael kot Hamas sta do odločitve Khana kritična.