Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 18:53

Sojenje Trumpu naj bi se v New Yorku končalo prihodnji teden

Newyorški državni sodnik Juan Merchan je danes povedal, da bosta tožilstvo in obramba v sodnem procesu proti bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu dobila priložnost za sklepna nagovora poroti prihodnji torek, 28. maja, nato bo porota odločala, ali je Trump kriv ponarejanja poslovnih dokumentov, poročajo ameriški mediji.

Slovenija 18:50

V zadevi Marina obramba predlaga oprostilne sodbe

Na sojenju v zadevi Marina na Okrožnem sodišču v Kopru so danes zagovorniki Sergeja Racmana, Dejana Šurbka, Vesne Ternovec in družbe Cratos predlagali oprostilne sodbe. Med drugim trdijo, da ekonomska korist od prostitucije drugih ni kaznivo dejanje, če pri tem ni posegov v avtonomno odločanje osebe o lastnem spolnem življenju.

svet 18:48

Britansko poročilo ugotovilo dolgoletno prikrivanje škandala z okuženo krvjo

V Veliki Britaniji so bili med letoma 1970 in 1991 pacienti zavestno izpostavljeni nesprejemljivim tveganjem, ko so jih v nacionalnem zdravstvenem sistemu NHS zdravili z okuženo krvjo, v danes objavljenem poročilu ugotavlja neodvisna preiskava. Zdravnikom, vladi in NHS očitajo poskus prikrivanja škandala, ki bi se mu lahko v veliki meri izognili.

šport 18:42

Pogačar: Upam, da mi bodo še ta teden zdržale noge, kot so mi do zdaj

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je po veličastni zmagi na kraljevski etapi dirke po Italiji današnji zadnji prosti dan izkoristil tudi za medijske obveznosti. Čeprav je njegova prednost pred izzivalci velikanska, pa bo moral z enako zbranostjo odpeljati še zadnji teden Gira. "Upam, da mi bodo še ta teden zdržale noge," je dejal Pogačar.

kultura 18:42

Ljubljanski mestni svet imenoval Tiborja Miheliča Syeda za direktorja Kina Šiška

Ljubljanski mestni svet je na današnji seji za direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška imenoval Tiborja Miheliča Syeda. Petletni mandat bo nastopil 5. avgusta. V razpravi so opozicijski svetniki opozorili, da je svet zavoda med tremi kandidati podprl sedanjega v. d. direktorja zavoda Mitjo Bravharja, mestni svet pa bo to odločitev "povozil".

šport 18:38

Šahistke Tajfuna Ljubljana ekipne državne prvakinje

Šahistke Tajfuna Ljubljana so postale ekipne državne prvakinje. V ženski ligi, ki je od 16. maja potekala v Mali Nedelji, je nastopilo pet ekip. Ljubljančanke so osvojile sedem točk tako kot drugouvrščena ekipa Maribor Poligram, vendar so imele več osvojenih točk v posamičnih dvobojih (10,5:8,5)