Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 17:35

Ministrica Katič ostro obsodila vsakršno izražanje nasilja

Ministrica za pravosodje Andreja Katič je ostro obsodila vsakršno izražanje nasilja ali sovraštva ter t. i. vaške straže oz. podobne oblike samoorganiziranosti, kot je bilo te dni moč zaznati iz videoposnetka, v katerem skupina zamaskiranih ljudi trdi, da bo obračunala z migranti.

svet 17:27

Jacob Zuma ne more kandidirati na parlamentarnih volitvah v Južni Afriki

Južnoafriško ustavno sodišče je danes odločilo, da nekdanji predsednik Jacob Zuma ne sme kandidirati na splošnih volitvah prihodnji teden. S tem je pritrdilo odločitvi volilne komisije, da Zuma ni primeren za poslanca v parlamentu, potem ko je bil leta 2021 obsojen na več kot 12-mesečni zapor zaradi nespoštovanja sodišča.

svet 17:22

Ponesrečeno ladjo pri Baltimoru začeli vleči v pristanišče

Tovorno ladjo, ki je pred skoraj dvema mesecema trčila v avtocestni most Francis Scott Key pri Baltimoru in ga porušila, pri čemer je umrlo šest delavcev, so danes odstranili s prizorišča incidenta. Kot poročajo ameriški mediji, so ladjo Dali z vlačilci začeli vleči proti pristanišču v Baltimoru.

šport 17:01

Gross za Švicarje in ne za Bolgare

Nemški biatlonski trener Ricco Gross, ki je zadnji dve leti vodil slovensko reprezentanco, je nov trenerski izziv našel v Švici. Kot je poročal portal chiemgau24.de, bo 53-letnik iz Ruhpoldinga poslej odgovoren za novo oblikovano vadbeno skupino v okviru Vzhodno-švicarske biatlonske baze (BSO) v Lenzerheideju.

Slovenija gospodarstvo 16:55

Zlata čebela letos pristala v avstralskih rokah

Nagrada zlata čebela, ki je bila ob današnjem svetovnem dnevu čebel podeljena četrtič, gre letos v roke avstralski fundaciji Wheen Bee Foundation, ki na najmanjši celini izvaja vrsto aktivnosti v korist čebelam in drugim opraševalcem ter čebelarstva. Nagrado je na današnjem dogodku podelila predsednica republike Nataša Pirc Musar.