Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija gospodarstvo 16:55

Zlata čebela letos pristala v avstralskih rokah

Nagrada zlata čebela, ki je bila ob današnjem svetovnem dnevu čebel podeljena četrtič, gre letos v roke avstralski fundaciji Wheen Bee Foundation, ki na najmanjši celini izvaja vrsto aktivnosti v korist čebelam in drugim opraševalcem ter čebelarstva. Nagrado je na današnjem dogodku podelila predsednica republike Nataša Pirc Musar.

svet 16:53

Zelenski kljub izteku mandata ostaja na položaju

Ukrajinskemu predsedniku Vladimirju Zelenskemu se danes izteka petletni mandat, za katerega je bil izvoljen s 73-odstotno podporo, a zaradi vojne, ki jo je leta 2022 sprožila Rusija, ostaja na položaju. Zaradi ruske invazije v Ukrajini letos niso razpisali predsedniških volitev, tako kot konec lanskega leta niso parlamentarnih.

gospodarstvo 16:43

Geoplin: Slovenija se ne zanaša več na ruski plin

Geoplin plin kupuje na podlagi pogodbe z alžirskim Sonatrachom in na podlagi kratkoročnih pogodb za nakupe na likvidnih trgih v EU. Pri slednjih se šteje, da je bil plin že predhodno uvožen v EU in ima poreklo EU, so se v Geoplinu danes odzvali na ugotovitve Evropske komisije, da se Slovenija zanaša na ruski plin, uvožen prek Avstrije.

vreme 16:42

Vreme: Oblačno

Ponoči se bo pooblačilo. Krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte, bodo od jugozahoda zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

svet 16:33

Izraelski obrambni minister napovedal razširitev ofenzive v Rafi

Izrael je dolžan razširiti svojo kopensko ofenzivo v Rafi na jugu Gaze, je med današnjim obiskom svetovalca Bele hiše za nacionalno varnost Jakea Sullivana v Tel Avivu izjavil izraelski obrambni minister Joav Galant in ponovno izpostavil potrebo po uničenju Hamasa. Galant je sicer že pred dnevi napovedal povečanje števila izraelskih vojakov v Rafi.