Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 15:49

Iranski vrhovni voditelj po smrti Raisija razglasil petdnevno žalovanje

Iranski vrhovni voditelj ajatola Ali Hamenej je danes v islamski republiki razglasil petdnevno žalovanje, potem ko je v nedeljski helikopterski nesreči umrl predsednik Ebrahim Raisi. Irancem je ob tem izrazil sožalje zaradi smrti Raisija, zunanjega ministra Hoseina Amir-Abdolahiana in drugih potnikov na krovu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 15:48

Policija obsodila dejanja moških, ki v videoposnetku grozijo migrantom

Na družbenih omrežjih se je konec tedna pojavil posnetek, v katerem zamaskirani moški grozijo, da bodo obračunali z migranti. Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so danes v izjavi za medije domnevni dogodek obsodili. Ob tem prosijo vse, ki imajo informacije o okoliščinah, nastanku ali vsebini videoposnetka, da o tem obvestijo policijo.

Slovenija 15:41

Golob: Razmere na področju migracij pod nadzorom, opozicija straši ljudi

Italija za jesen pripravlja nove ukrepe, s katerimi bodo zaostrili nadzor na meji s Slovenijo, je danes v poslanskem vprašanju glede migracij premierju Robertu Golobu zatrdil Branko Grims (SDS). Predsednik vlade je te navedbe označil za "popolne izmišljotine", zatrdil, da so razmere pod nadzorom, opoziciji pa očital strašenje ljudi.

gospodarstvo 15:31

Stekel projekt gradnje optičnega omrežja Rune na Celjskem in v delu Zasavja

S postavitvijo vozlišča za zagotavljanje optičnih signalov uporabnikom je nedavno na terenu stekel projekt gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune v delih občin Laško, Hrastnik, Celje, Radeče, Štore in Žalec. Polaganje omrežja bo potekalo v prihodnjih tednih in mesecih, so sporočili iz družbe Rune Enia, ki izvaja projekt Rune v Sloveniji.

svet 15:28

Izrael in Hamas kritična do zahteve tožilca ICC za izdajo naloga za aretacijo

Izrael je današnjo zahtevo glavnega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Karima Khana za izdajo naloga za prijetje izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, obrambnega ministra Joava Galanta in treh voditeljev Hamasa označil za zgodovinsko sramoto. Kritičen je tudi Hamas, ki trdi, da zahteva Khana enači žrtve z agresorjem.

šport 15:28

Na maraton Franja se vrača kronometer

Slovenski rekreativni in amaterski kolesarji se bodo drugi konec tedna junija spet pomerili na najmnožičnejši rekreativni kolesarski prireditvi v Sloveniji, 43. maratonu Franja. Na letošnji dogodek se vrača kronometer, ki bo v petek, 7. junija odprl Franjin konec tedna.

svet 15:13

V napadu z nožem v šoli na Kitajskem dva mrtva

V osrednjem delu Kitajske je danes ženska v napadu z nožem v osnovni šoli ubila dva človeka, štiri pa ranila, je poročala kitajska televizija CCTV, ki je navedla lokalno policijo. Napad se je zgodil okoli poldneva v mestu Guixi v provinci Jiangxi. O starosti žrtev CCTV ni poročal, navaja francoska tiskovna agencija AFP.