Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 17:55

Tožilec ICC za izdajo naloga za aretacijo Netanjahuja, Galanta in vodij Hamasa

Glavni tožilec Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Karim Khan je danes zahteval izdajo naloga za prijetje izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, obrambnega ministra Joava Galanta in treh voditeljev Hamasa. Ti naj bi zagrešili vojne zločine v napadu na Izrael in ofenzivi v Gazi. Tako Izrael kot Hamas sta do odločitve Khana kritična.

gospodarstvo 17:43

Na konferenci o umetni inteligenci predvsem o priložnostih in regulaciji sektorja

Področje umetne inteligence se hitro razvija, temu pa se morajo prilagoditi vsi akterji, tudi pravna stroka in zakonodajalci. Bistvenega pomena je predvsem regulacija, ki pa mora upoštevati številne specifike te nove tehnologije in obstoječo zakonodajo, je bila rdeča nit konference o umetni inteligenci in pravnih izzivih.

Slovenija 17:35

Ministrica Katič ostro obsodila vsakršno izražanje nasilja

Ministrica za pravosodje Andreja Katič je ostro obsodila vsakršno izražanje nasilja ali sovraštva ter t. i. vaške straže oz. podobne oblike samoorganiziranosti, kot je bilo te dni moč zaznati iz videoposnetka, v katerem skupina zamaskiranih ljudi trdi, da bo obračunala z migranti.

svet 17:27

Jacob Zuma ne more kandidirati na parlamentarnih volitvah v Južni Afriki

Južnoafriško ustavno sodišče je danes odločilo, da nekdanji predsednik Jacob Zuma ne sme kandidirati na splošnih volitvah prihodnji teden. S tem je pritrdilo odločitvi volilne komisije, da Zuma ni primeren za poslanca v parlamentu, potem ko je bil leta 2021 obsojen na več kot 12-mesečni zapor zaradi nespoštovanja sodišča.