Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 20:41

Finance o hrvaških naložbah v Sloveniji (20. 5.)

Peter Frankl v komentarju Je Slovenija hrvaška kolonija? Močna EU in strah pred imperialno Postojno piše o naložbah, ki jih imajo v Sloveniji hrvaški lastniki. Ob tem pa opozarja, da imamo po nekaterih uradnih podatkih, Slovenci več neposrednih naložb na Hrvaškem kot Hrvati pri nas, včasih je slika nasprotna, razlike niso tako velike.

svet 20:31

Izrael in Hamas kritična do zahteve tožilca ICC za izdajo naloga za aretacijo

Izrael je današnjo zahtevo glavnega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Karima Khana za izdajo naloga za prijetje izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, obrambnega ministra Joava Galanta in treh voditeljev Hamasa označil za zgodovinsko sramoto. Netanjahu je v odzivu z ogorčenjem zavrnil tožilčevo primerjavo Izraela s Hamasom.

svet 20:06

Ob smrti iranskega predsednika izrazi sožalja iz več držav in gibanj

Ob smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija se vrstijo izrazi sožalja iz več držav. Kitajski voditelj Xi Jinping je njegovo smrt označil za izgubo, ruski predsednik Vladimir Putin pa za izjemnega politika. Sožalje so izrazile tudi ZDA. V Pakistanu so medtem razglasili dan žalovanja. Odzvali sta se tudi gibanji Hamas in Hezbolah.

šport 20:05

Slovenski odbojkarji na mivki brez olimpijskega nastopa

Slovenski odbojkarji na mivki Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak ter Danijel Pokeršnik in Klemen Šen so v finalu kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih je gostil Hamburg, izgubili z gostitelji Nemci in tako ostajajo brez olimpijskega nastopa.

svet 19:48

Biden kritičen do zahteve tožilca ICC za aretacijo izraelskih voditeljev

Predsednik ZDA Joe Biden je zahtevo tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) za izdajo naloga za aretacijo izraelskih voditeljev zaradi zločinov v Gazi danes označil za nezaslišano. Ameriški državni sekretar ZDA Antony Blinken pa je opozoril, da bi poteza lahko ogrozila pogajanja o prekinitvi ognja med Izraelom in palestinskim gibanjem Hamas.