Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 21:08

Ljubljanski mestni svetniki potrdili prilagojeni program v sedmih šolah

Ljubljanski mestni svetniki so na današnji seji potrdili dopolnitve odlokov o ustanovitvi osnovnih šol Kašelj, Karla Destovnika - Kajuha, Livada, Oskarja Kovačiča, Polje, Vižmarje - Brod in Prule. V njih bodo lahko odslej delovali tudi oddelki z nižjim izobrazbenim standardom ter pozneje tudi posebni program za otroke s posebnimi potrebami.

svet 21:03

V Iranu predsedniške volitve razpisali za 28. junij

Iranske oblasti so sporočile, da bodo po smrti predsednika Ebrahima Raisija in njegovih spremljevalcev novega predsednika države izbirali na volitvah 28. junija. Datum volitev so skupaj sprejeli vodje sodne, izvršilne in zakonodajne veje oblasti v Iranu.

za uredništva pregled tiska 21:01

Dnevnik o smrti dveh vodilnih iranskih politikov (21. 5.)

Aleš Gaube v komentarju Iskanje predsednikovega naslednika piše o smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija in zunanjega ministra Hosseina Amirja Abdollahianija, ki sta prestresli Iran. Avtor meni, da je smrt dveh vodilnih politikov hud udarec za državo sredi nemirnih regionalnih časov.

za uredništva pregled tiska 20:41

Finance o hrvaških naložbah v Sloveniji (20. 5.)

Peter Frankl v komentarju Je Slovenija hrvaška kolonija? Močna EU in strah pred imperialno Postojno piše o naložbah, ki jih imajo v Sloveniji hrvaški lastniki. Ob tem pa opozarja, da imamo po nekaterih uradnih podatkih, Slovenci več neposrednih naložb na Hrvaškem kot Hrvati pri nas, včasih je slika nasprotna, razlike niso tako velike.

svet 20:31

Izrael in Hamas kritična do zahteve tožilca ICC za izdajo naloga za aretacijo

Izrael je današnjo zahtevo glavnega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Karima Khana za izdajo naloga za prijetje izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, obrambnega ministra Joava Galanta in treh voditeljev Hamasa označil za zgodovinsko sramoto. Netanjahu je v odzivu z ogorčenjem zavrnil tožilčevo primerjavo Izraela s Hamasom.