Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 23:04

Finska ostaja v igri za četrtfinale

Hokejisti na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Pragi in Ostravi so odigrali predzadnji dan skupinskega dela. Iz skupine A so si že pred tem napredovanje v četrtfinale priigrale Kanada, Češka in Švica, danes pa je korak proti temu naredila Finska z zmago s 3:1 proti Danski.

gospodarstvo 22:51

Newyorške borze končale mešano

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje zaključili neenotno. Dobički več velikih tehnoloških podjetij so v ponedeljek potisnili Nasdaq na nov rekord, na splošno mešan dan za ameriške delnice, saj je šibkost JPMorgan Chase potegnila navzdol indeks Dow, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

za uredništva pregled tiska 22:42

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (20. 5.)

Tuje tiskovne agencije so poročale o slovenskih lovcih na nevihte, ki znova napovedujejo možnost okrepljenega vremena za dele Slovenije in Hrvaške. Poročale so tudi o premierju Robertu Golobu, ki je dejal, da je edina ustrezna politika za obvladovanje migracijskih tokov skupna evropska, ki je del migracijskega pakta.

za uredništva pregled tiska 22:41

Delo o posledicah helikopterske nesreče za iranski režim (21. 5.)

Boštjan Videmšek v komentarju Obglavljena država piše o iranskem predsedniku Ebrahimu Raisiju in iranskem zunanjem ministru Hoseinu Amirabdolahianu, ki sta umrla v helikoptrski nesreči in Iran pustila dobesedno obgavljen. Avtor ob tem poudarja, da se bo namesto mirnega prehoda v Iranu začel boj za nasledstvo.