Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 21:34

Slovenski odbojkarji v sredo začenjajo ligo narodov

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v sredo, ob 16. uri, v Antalyi s tekmo proti Nizozemski začela ligo narodov. Omenjeno tekmovanje bo zelo pomembno predvsem v luči zagotovitve nastopa na olimpijskih igrah v Parizu.

svet 21:25

Ob smrti Raisija odzivi tudi iz Evrope

V Bruslju so danes izrazili sožalje zaradi smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija in drugih predstavnikov države v nedeljski helikopterski nesreči. Poleg EU se je na smrt odzvala zveza Nato, izraza sožalja in solidarnosti pa sta prišla tudi iz Rima in Pariza, poročajo tuje tiskovne agencije.

za uredništva pregled tiska 21:22

Večer o obnovi kuhinje v UKC Maribor (21. 5.)

Jana Juvan v komentarju V sramoto in čast piše o želji vodstva UKC Maribor, da bi končno prenovili kuhinjo, ki se ni bistveno spremenila od leta 1902, ko so bolnišnico zgradili. Avtorica meni, da je razumljivo, da je zdravljenje tam na prvem mestu, a so za uspeh celotnega sistema izjemno pomembni tudi podporni mehanizmi, četudi delujejo v ozadju.

Slovenija 21:08

Ljubljanski mestni svetniki potrdili prilagojeni program v sedmih šolah

Ljubljanski mestni svetniki so na današnji seji potrdili dopolnitve odlokov o ustanovitvi osnovnih šol Kašelj, Karla Destovnika - Kajuha, Livada, Oskarja Kovačiča, Polje, Vižmarje - Brod in Prule. V njih bodo lahko odslej delovali tudi oddelki z nižjim izobrazbenim standardom ter pozneje tudi posebni program za otroke s posebnimi potrebami.

svet 21:03

V Iranu predsedniške volitve razpisali za 28. junij

Iranske oblasti so sporočile, da bodo po smrti predsednika Ebrahima Raisija in njegovih spremljevalcev novega predsednika države izbirali na volitvah 28. junija. Datum volitev so skupaj sprejeli vodje sodne, izvršilne in zakonodajne veje oblasti v Iranu.

za uredništva pregled tiska 21:01

Dnevnik o smrti dveh vodilnih iranskih politikov (21. 5.)

Aleš Gaube v komentarju Iskanje predsednikovega naslednika piše o smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija in zunanjega ministra Hosseina Amirja Abdollahianija, ki sta prestresli Iran. Avtor meni, da je smrt dveh vodilnih politikov hud udarec za državo sredi nemirnih regionalnih časov.