Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 20:06

Ob smrti iranskega predsednika izrazi sožalja iz več držav in gibanj

Ob smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija se vrstijo izrazi sožalja iz več držav. Kitajski voditelj Xi Jinping je njegovo smrt označil za izgubo, ruski predsednik Vladimir Putin pa za izjemnega politika. Sožalje so izrazile tudi ZDA. V Pakistanu so medtem razglasili dan žalovanja. Odzvali sta se tudi gibanji Hamas in Hezbolah.

šport 20:05

Slovenski odbojkarji na mivki brez olimpijskega nastopa

Slovenski odbojkarji na mivki Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak ter Danijel Pokeršnik in Klemen Šen so v finalu kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih je gostil Hamburg, izgubili z gostitelji Nemci in tako ostajajo brez olimpijskega nastopa.

svet 19:48

Biden kritičen do zahteve tožilca ICC za aretacijo izraelskih voditeljev

Predsednik ZDA Joe Biden je zahtevo tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) za izdajo naloga za aretacijo izraelskih voditeljev zaradi zločinov v Gazi danes označil za nezaslišano. Ameriški državni sekretar ZDA Antony Blinken pa je opozoril, da bi poteza lahko ogrozila pogajanja o prekinitvi ognja med Izraelom in palestinskim gibanjem Hamas.

svet 19:37

Na severu Kosova zaprli šest podružnic srbske banke

Kosovska policija je po poročanju lokalnih medijev danes zaprla šest podružnic srbske Poštne hranilnice v štirih večinsko srbskih občinah na severu Kosova. Policija je zaprtje utemeljila z njihovim domnevno nezakonitim delovanjem. Do zaprtja prihaja po izteku prehodnega obdobja, v katerem Priština po prepovedi poslovanja z dinarji ni izdajala glob.

Slovenija 19:30

Zavod za šolstvo podelil priznanja Blaža Kumerdeja

Zavod za šolstvo je danes v Muzeju novejše zgodovine Slovenije že 25. zapored podelil priznanja Blaža Kumerdeja za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Priznanja so prejele Osnovna šola Danila Lokarja, OŠ Koper, OŠ Lovrenc na Pohorju in OŠ Šmartno v Tuhinju ter učiteljica Anamarija Krvišek Zavec.

šport 19:27

Slot uradno novi trener Liverpoola

Angleški nogometni prvoligaš Liverpool je po odhodu Nemca Jürgena Kloppa tudi uradno potrdil, da bo novi trener rdečih Nizozemec Arne Slot.

Slovenija 19:18

Vox populi: Ocena dela Golobove vlade se popravlja

Nezadovoljstvo z delom vlade Roberta Goloba ne raste več in tudi podpora strankam tako vladne koalicije kot opozicije se je ustalila na novi ravni. Delo vlade premierja Roberta Goloba kot neuspešno ocenjuje 62,3 odstotka vprašanih, 33,4 odstotka pa jih meni, da je vlada uspešna, kažejo rezultati majske raziskave Vox populi v današnjem Dnevniku.