Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 22:42

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (20. 5.)

Tuje tiskovne agencije so poročale o slovenskih lovcih na nevihte, ki znova napovedujejo možnost okrepljenega vremena za dele Slovenije in Hrvaške. Poročale so tudi o premierju Robertu Golobu, ki je dejal, da je edina ustrezna politika za obvladovanje migracijskih tokov skupna evropska, ki je del migracijskega pakta.

za uredništva pregled tiska 22:41

Delo o posledicah helikopterske nesreče za iranski režim (21. 5.)

Boštjan Videmšek v komentarju Obglavljena država piše o iranskem predsedniku Ebrahimu Raisiju in iranskem zunanjem ministru Hoseinu Amirabdolahianu, ki sta umrla v helikoptrski nesreči in Iran pustila dobesedno obgavljen. Avtor ob tem poudarja, da se bo namesto mirnega prehoda v Iranu začel boj za nasledstvo.

za uredništva pregled tiska 21:58

Primorske novice o nogometu (21. 5.)

Aleš Sorta v komentarju Ajdovski izziv in nova priložnost piše o tem, da smo še iz nikdar številčnejšega primorskega zastopstva v drugi SNL dobili novega prvoligaša, naposled je to postalo Primorje. Avtor meni, da so Ajdovci na zelenici poskušali uveljaviti prepoznaven slog, ki je v ospredje postavil nogometne zamisli in moštveno izvedbo.

šport 21:34

Slovenski odbojkarji v sredo začenjajo ligo narodov

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v sredo, ob 16. uri, v Antalyi s tekmo proti Nizozemski začela ligo narodov. Omenjeno tekmovanje bo zelo pomembno predvsem v luči zagotovitve nastopa na olimpijskih igrah v Parizu.

svet 21:25

Ob smrti Raisija odzivi tudi iz Evrope

V Bruslju so danes izrazili sožalje zaradi smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija in drugih predstavnikov države v nedeljski helikopterski nesreči. Poleg EU se je na smrt odzvala zveza Nato, izraza sožalja in solidarnosti pa sta prišla tudi iz Rima in Pariza, poročajo tuje tiskovne agencije.