Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 7:50

Zdravje v občini: V Murski Soboti večji delež bolniške odsotnosti kot drugod po državi

V Mestni občini Murska Sobota je bolniška odsotnost delovno aktivnih prebivalcev lani trajala povprečno 27,3 dni na leto, občutno več od slovenskega povprečja, ki je 21,7 dni, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje v prikazu Zdravje v občini 2024. Višje od povprečja v državi je tudi število bolnišničnih obravnav zaradi srčne kapi.

svet 7:23

Kitajska v bližini Tajvana izvaja obsežne vojaške vaje

Kitajska je danes v bližini Tajvana začela dvodnevne vojaške vaje, ki jih je označila za kazen za separatistična dejanja otoka. Vaje sledijo prisegi novega tajvanskega predsednika Lai Ching-teja v ponedeljek, ko je Peking njegov govor označil za priznanje neodvisnosti in napovedal povračilne ukrepe.

Slovenija 7:20

V Mariboru se spominjajo pekrskih dogodkov

Maribor danes zaznamuje enega od štirih spominskih dni, s katerim se spominja dogodkov 23. maja 1991. Takrat je Jugoslovanska ljudska armada (JLA) v času slovenskih priprav na razglasitev samostojnosti obkolila učni center Teritorialne obrambe (TO) v Pekrah in zahtevala izročitev slovenskih nabornikov, Mariborčani pa so zasedli ulice.

promet 7:02

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti zaprt predor Šentvid proti Gorenjski, odsek Koseze-Brod, predvidoma do 7. ure, zaradi prestavljanja delovne zapore. Obvoz po H3 in Celovški cesti. Nastali so zastoji.