Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 13:06

DZ soglasno za novelo zakona o mladinskih svetih

DZ je z 78 glasovi za in nobenim proti podprl novelo zakona o mladinskih svetih, ki uvaja možnost ustanavljanja medobčinskih mladinskih svetov ter vključevanja mladih v postopke odločanja na lokalni ravni. S temi spremembami se bo navedbah predlagateljev krepilo aktivno državljanstvo mladih v Sloveniji.

svet 13:05

Na severu Gaze nove smrtne žrtve izraelskih napadov

Izraelske sile so davi v dveh napadih na mesto Gaza ubile najmanj 26 ljudi, je sporočila civilna zaščita v palestinski enklavi. Drugod na severu Gaze so vojaki v sredo po štirih dneh spopadov in obleganja bolnišnice Al Avda v Džabaliji vdrli v zdravstveno poslopje, večino osebja in pacientov pa prisilili k umiku.

svet 13:05

Zagovornik brexita Farage ne bo kandidiral na britanskih volitvah

Britanski evroskeptik Nigel Farage, ki je imel osrednjo vlogo v kampanji za brexit, je danes sporočil, da ne bo kandidiral na splošnih volitvah, ki jih je za začetek julija razpisal premier Rishi Sunak. Ustanovitelj populistične reformne stranke je s tem končal ugibanja o morebitni kandidaturi, ki bi lahko dodatno oslabila Sunakove konservativce.

Slovenija 13:05

DZ potrdil nacionalni program varstva potrošnikov za obdobje 2024-2029

Poslanci so danes s 57 glasovi za in nobenim proti potrdili resolucijo o nacionalnem programu varstva potrošnikov 2024-2029, ki med drugim ureja varstvo potrošnikov v digitalnem svetu. V koalicijskih strankah so med sredino razpravo o dokumentu izpostavili dobro vsebino programa, s čimer so se strinjali tudi v opozicijski NSi, ne pa tudi v SDS.

Slovenija 13:04

DZ potrdil novelo zakona o obveznih zavarovanjih v prometu

Poslanci so na današnji seji potrdili novelo zakona o obveznih zavarovanjih v prometu, s katero se v slovenski pravni red prenaša evropsko direktivo. Medtem ko so v koalicijskih strankah prepričani, da bo prinesla večje varstvo oškodovancev v primeru nesreč, v opoziciji opozarjajo na dodatna finančna bremena za kmete in v gradbeništvu.

Slovenija 13:01

Poslanci podprli novelo zakona o trgu finančnih instrumentov

Poslanci so na današnji seji po skrajšanem postopku potrdili novelo zakona o trgu finančnih instrumentov, s katero se v slovenski pravni red prenaša zadnje spremembe evropske direktive o trgih finančnih instrumentov. Na podlagi slednjih se opredelitev finančnih instrumentov širi tudi na tiste, izdane na podlagi tehnologije razpršene evidence.