Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 0:30

V Kočevskem Rogu danes vsakoletna spominska slovesnost

Ob breznu pod Krenom v Kočevskem Rogu bo danes obletna sv. maša za pobite domobrance in druge žrtve revolucionarnega nasilja. Daroval jo bo ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, so napovedali na spletni strani Katoliške cerkve.

gospodarstvo 31.5.2024 22:34

Newyorške borze končale mešano

Indeksi na newyorških borzah so dan sklenili mešano. Ameriške delnice so v petek dan končale večinoma z rastjo, pri čemer sta Dow in S&P zrasla, potem ko so aprilski podatki za Fedove napovedi inflacije na splošno izpolnile pričakovanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Znižala se je cena nafte in zlata.

za uredništva pregled tiska 31.5.2024 22:28

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (31. 5.)

Tuje tiskovne agencije so danes v povezavi s Slovenijo poročale o vrnitvi slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča na tekmovanja, v nedeljo, ko se v Franciji začenja 76. izvedba Dirke po Dofineji, se je bo namreč udeležil tudi on.

za uredništva pregled tiska 31.5.2024 22:11

Delo o obsodbi Donalda Trumpa (1. 6.)

Barbara Kramžar v komentarju Ameriški zločini in kazni piše o bivšem predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ki je spoznan za krivega vseh 34 točk kazenske obtožnice ponarejanja dokumentov v zvezi s plačilom pornografski igralki za molk o spolnem odnosu. Avtorica dodaja, da so dosedanji procesi proti Trumpu le še povečali zvestobo njegovih privržencev.

za uredništva pregled tiska 31.5.2024 22:08

Večer o vladi (1. 6.)

Matej Grošelj v komentarju Dve plati istega kovanca piše o žarometih, ki so usmerjeni v premierja Roberta Goloba, ki je pred dvema letoma v slogu odrešenika napovedal svobodo, boljše življenje in prekinitev spornih praks političnega delovanja. Avtor dodaja, da se je znova izkazalo, da je politična igra veliko bolj zapletena od predvolilnih obljub.