Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

kultura 10:00

Na Blejskem gradu srednjeveški dnevi, v Škofji Loki Historial

Zavod za kulturo Bled ta konec tedna na Blejskem gradu pripravlja 16. srednjeveške dneve. Danes in v nedeljo se bodo zvrstili nastopi srednjeveških skupin, na voljo bosta tudi tržnica obrti in srednjeveški tabor. V srednjeveški čas danes vabi tudi Škofja Loka, kjer bo potekal tradicionalni Historial.

šport 9:52

Za zdaj odložena Tysonova vrnitev v boksarski ring

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Mike Tyson je bil prisiljen za nedoločeni čas preložiti napovedano vrnitev v boksarski ring zaradi težav z zdravjem. Tyson se je želel pri 57 letih znova boriti, a ekshibicijskega dvoboja proti YouTuberju Jaku Paulu za zdaj ne bo, je francoska tiskovna agencija AFP povzela izjavo organizatorjev.

Slovenija 9:50

Večer: Ženo pokojnega športnega novinarja Tihca čaka zatožna klop

Dobri dve leti po smrti nekdanjega športnega novinarja Aleša Tihca, ki je izkrvavel v stanovanjski hiši v Brunšviku, je obtožnica proti pokojnikovi ženi Ireni Tihec postala pravnomočna, danes poroča časnik Večer. Obtožena je uboja. Kdaj se bo sojenje začelo, še ni znano.

svet 9:47

Na Nadiži po neurju še vedno iščejo trojico mladih

V italijanski Furlaniji-Julijski krajini po hudem neurju danes nadaljujejo iskanje dveh deklet in fanta, ki jih je v petek pri Čedadu odnesla reka Nadiža. Možnosti, da so še živi, so skoraj dan po izginotju izjemno majhne, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Slovenija 9:42

Pilotni projekt za dodatne bolničarje negovalce za domove starejših

Ministrstvo za zdravje je objavilo razpis za pilotno vzpostavitev pripravništva za pridobitev poklicne kvalifikacije bolničar-negovalec. Z razpisom nameravajo štirim izobraževalnim ustanovam financirati izvajanje teoretičnega dela pripravništva, s čimer bi lahko v dveh letih poklicno kvalifikacijo pridobilo do 416 posameznikov.

za uredništva pregled tiska 9:39

Dnevnik o obsodbi Donalda Trumpa (1. 6.)

Andrej Brstovšek v komentarju Slab dan za hojo po robu piše o obsodbi bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Avtor ugotavlja, da bo izzid predsedniških volitev v ZDA tesen in odvisen od nekaj zveznih držav, volivci pa bodo poslej soočeni z vprašanjem, ali naj ZDA postane država, ki je v Belo hišo poslala obsojenega zločina.