STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 16:37

Enota Varstveno delovnega centra Polž v Lenartu v prenovljenih prostorih

Nekaj več kot 700 kvadratnih metrov enote Varstveno delovnega centra (VDC) Polž Maribor v Lenartu je prenovljenih, enota je dobila nekaj dodatnih prostorov, njeni stari prostori pa drugo uporabnost. Vodja VDC Polž Lenart Gordana Kosanič je povedala, da ima 48 uporabnikov na voljo še toplotno črpalko, trgovinica pa je odslej združena z delavnico.

kultura 16:34

Identiteta novega Centra Rog z veliko nagrado Fundacije Brumen

Veliko nagrado Fundacije Brumen je na 11. bienalu slovenskega oblikovanja Brumen prejela identiteta novega Centra Rog. Identiteta Centra Rog maksimalno izkorišča dogajanje znotraj stavbe in v ospredje postavlja oblikovanje kot dialog orodij, materialov in uporabnikov, je ocenila žirija. Nagrado za življenjsko delo je dobil Ranko Novak.

Slovenija 16:33

Na okrogli mizi strokovnjaki med drugim opozorili na preveliko količino zaužitega mesa

Za trajnostni razvoj moramo začeti razmišljati o spremembah prehrambenih navad, so se na današnji okrogli mizi v sklopu Festivala hrane za možgane strinjali strokovnjaki. Menijo, da moramo zmanjšati količine zaužitega mesa. O tem, ali bo laboratorijsko meso kdaj nadomestilo konvencionalno pridelavo mesa, pa je težko govoriti, so poudarili.

gospodarstvo 16:27

Padec gospodarske rasti potopil newyorške borze

Tečaji delnic na borzah v New Yorku so današnje trgovanje začeli s padci, potem ko je prva ocena pokazala, da je bila rast ameriškega gospodarstva precej manjša od napovedane. K negativnemu razpoloženju so dodatno prispevale skrbi glede tehnološkega velikana Meta, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 16:21

Potrjen primer ptičje gripe pri labodu v Prekmurju

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce perutnine in ptic v ujetništvu obvešča, da je bila pri poginulem labodu, ki so ga našli na območju gramoznice Lakoš v občini Lendava, potrjena visoko patogena aviarna influenca. Rejce poziva, naj upoštevajo veljavna priporočila in ustrezno ukrepajo.

vreme 16:20

Vreme: Ponoči se bo delno zjasnilo

Ponoči se bo delno razjasnilo, po nižinah v notranjosti Slovenije bo nastala megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah ter v mraziščih malo pod 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.