STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

13:30 - Okrogla miza z naslovom Kaj smo zakuhali? V iskanju stabilnih prehranskih sistemov v svetu omejenih virov in nestabilnosti, ki poteka v okviru Festivala hrane za možgane

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 14:17

Trio kraških znamenitosti želi razširiti sodelovanje

Park Škocjanske jame, Park vojaške zgodovine Pivka in Kobilarna Lipica so zadovoljni s sodelovanjem, ki so ga vzpostavili pred osmimi leti. Kot so predstavniki vseh treh kraških znamenitosti še povedali ob današnjem podpisu novega dogovora v Matavunu, razmišljajo tudi o širitvi sodelovanja na druge ponudnike turističnih storitev.

svet 14:12

Novinarji italijanske RAI zaradi politizacije napovedali stavko

Novinarji italijanske javne radiotelevizije RAI so danes napovedali enodnevno stavko, ki jo nameravajo izvesti v začetku prihodnjega meseca. Kot razlog za sklic stavke so navedli zaskrbljenost zaradi poskusov politizacije pod desno vlado premierke Giorgie Meloni. RAI te dni pretresa afera zaradi odpovedi sodelovanja do vlade kritičnega pisatelja.

Slovenija 14:10

Na sojenju glede napada na lokal mariborskega župana zaslišali izvedenca

Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu se je danes z več zaslišanji nadaljevalo sojenje domnevnima napeljevalcema k napadu na lokal mariborskega župana Saše Arsenoviča marca 2019. Med drugim je sodni izvedenec za preiskave eksplozivnih sredstev in naprav Franc Klemenčič predstavil ugotovitve glede uporabljenih pirotehničnih sredstev.

svet 14:03

Macron opozoril na umrljivost Evrope, pozval k ukrepanju

Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes v obsežnem govoru o stanju v Evropi opozoril na umrljivost celine in pozval k takojšnjemu ukrepanju. V nastopu na pariški Sorboni je med drugim ponovil svoj poziv k izgradnji evropske obrambe in se zavzel za prenovo trgovinske politike.

Slovenija 14:03

Pogrešajo 17-letnico z območja Maribora

Svojci od 16. aprila pogrešajo 17-letno Katjušo Turičnik. Nazadnje so jo videli tega dne ob 19.30 v Slivnici pri Mariboru v občini Hoče-Slivnica. Visoka je 165 centimetrov, srednje postave in rjavih valovitih las. Obuta je bila v bele superge Nike, oblečena v modre kavbojke in črno-bel pulover s kapuco, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

svet 13:54

Hrvaška prejela šest bojnih letal rafale

Na zagrebškem letališču je danes pristalo prvih šest od dvanajstih večnamenskih vojaških letal rafale, ki jih je Hrvaška kupila od Francije. Pilote je na letališču pozdravil državni politični vrh, hrvaško obrambno ministrstvo pa je prihod letal označilo za zgodovinski trenutek - tako za Hrvaško kot za vojsko.