STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 17:07

Vlada dala soglasje k razpisom za vpis v doktorske in magistrske programe

Vlada je na današnji seji dala soglasje k vsebini razpisov za vpis v doktorske in magistrske študijske programe za študijsko leto 2024/2025. Za vpis v 1. letnik doktorskih programov je na voljo 1624 vpisnih mest, kar je 19 več kot letos, za vpis v 1. letnik magistrskih programov druge stopnje pa 12.806.

svet kultura 17:07

V Pragi poslej spominska plošča Zofki Kveder

V češki prestolnici Praga so v hiši na ulici Kamenicka danes slovesno odkrili spominsko ploščo slovenski pisateljici, publicistki in prevajalki Zofki Kveder. Kveder je v Pragi živela med letoma 1900 in 1906, v hiši, kjer je poslej njena spominska plošča, pa v letih 1904 in 1905.

Slovenija 16:59

Celjski kriminalisti zaključili preiskavo korupcijskih dejanj v zdravstvu

Celjski kriminalisti so zaključili predkazenski postopek v zvezi s preiskavo 40 kaznivih dejanj s področja korupcije v zdravstvu za nedovoljeno sprejemanje in dajanje daril. V prihodnjih dneh bodo zaradi omenjenih kaznivih dejanj ovadili sedem fizičnih oseb, tri samostojne podjetnike in zastopnika dveh gospodarskih družb, so sporočili s PU Celje.

gospodarstvo 16:54

Vlada o gospodarskih temah

Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji, izdala uredbo o podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje fotonapetostnih naprav in sprejemnikov sončne energije in potrdila predlog novele zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize.

Slovenija 16:52

Preklic iskanja otroka iz Škofje Loke

Policija preklicuje iskanje 11-letnega otroka iz Puštala pri Škofji Loki. Otroka so namreč našli na območju Ljubljane, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Slovenija 16:46

Načelniki generalštabov pred obletnico pridružitve Natu o izzivih zavezništva

Zveza Nato je v 20 letih od pridružitve Slovenije doživela temeljito preobrazbo zaradi številnih izzivov, med drugim tudi zaradi ruske agresije v Ukrajini, so danes med razpravo na Brdu pri Kranju pred obletnico širitve izpostavili načelniki generalštabov Slovenije, Italije in Avstrije ter vrhovni poveljnik zavezniških sil v Evropi.