STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 17:00

Odbor DZ predlaga izvedbo referenduma o preferenčnem glasu 9. junija

Odbor DZ za notranje zadeve je danes za obravnavo na seji DZ pripravil predlog odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o uvedbi preferenčnega glasu za volitve poslank in poslancev v DZ. Podprlo ga je sedem poslancev, proti jih je bilo šest. Po predlogu bo referendum hkrati z evropskimi volitvami 9. junija.

Slovenija 16:47

V Kranju stekla obnova bivše trgovske šole

Na Župančičevi ulici v Kranju se je pričela obnova notranjosti stavbe nekdanje trgovske šole, v kateri bo prihodnje šolsko leto začela delovati podružnica Osnovne šole Jakoba Aljaža. Mestna občina Kranj bo za obnovo namenila dober milijon evrov, dela pa morajo biti končana do avgusta, so danes sporočili z mestne uprave.

svet 16:44

Svet po domnevnem izraelskem napadu na Iran poziva k zadržanosti

Iz sveta se po nočnem domnevnem izraelskem napadu na Iran danes vrstijo pozivi k zadržanosti in svarila pred zaostrovanjem konflikta na Bližnjem vzhodu. Kitajska je ob tem sporočila, da bo še naprej igrala konstruktivno vlogo pri zmanjševanju napetosti, prvi mož ZN Antonio Guterres pa je poudaril nujnost ustavitve kroga povračilnih ukrepov.

svet 16:39

Na Poljskem pridržali dva osumljenca za napad na ruskega opozicijskega politika

Poljske oblasti so pridržale dva moška, osumljena napada na ruskega opozicijskega politika Leonida Volkova marca v Vilniusu, je danes sporočil litovski predsednik Gitanas Nauseda. Dodal je, da so osumljenca za napad pridržali na Poljskem. Poljski premier Donald Tusk je kasneje sporočil, da so pridržali tudi Belorusa, ki naj bi naročil napad.