STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 0:30

Na obisku v Sloveniji evropski komisar Breton

Na obisku v Sloveniji se mudi evropski komisar za notranji trg Thierry Breton z delegacijo. Danes se bo po napovedih srečal s premierjem Robertom Golobom in gospodarskim ministrom Matjažem Hanom, bo pa tudi eden od gostov na položitvi temeljnega kamna za gradnjo razvojnega centra švicarskega farmacevtskega velikana Sandoz v Ljubljani.

šport 0:15

Iz Evrope izpadel še zadnji slovenski posameznik

Iz evropskih nogometnih tekmovanj je v sezoni 2023/24 izpadel še zadnji slovenski posameznik. Od konferenčne lige se je v četrtfinalu konferenčne lige poslovil Miha Zajc, njegovemu Fenerbahčeju v dvoboju z Olympiacosom zmanjkalo sreče, saj je z 2:3 izgubil po streljanju enajstmetrovk. Slovenski reprezentant je igral od 86. minute.

šport 18.4.2024 23:55

Liverpool se poslavlja tudi od evropske lige, evropski rekord Bayerja

Nogometaši Liverpoola so bili najbrž glavni favoriti za naslov evropski naslov, a so se morali posloviti že v četrtfinalu, v katerem je bila boljša Atalanta. Slednja se bo v polfinalu merila z Marseillom, ki je enajstmetrovkah izločil Benfico, drugi polfinalni par sestavljata Bayer Leverkusen in Roma.

svet 18.4.2024 23:23

Ameriški veto preprečil pot Palestini do sprejema v ZN

Varnostni svet ZN danes zaradi ameriškega veta ni podprl predloga alžirske resolucije za priporočilo Generalni skupščini ZN, naj obravnava prošnjo Palestine o sprejemu v ZN. Slovenija je z še 11 državami glasovala za predlog, veleposlanik Samuel Žbogar pa je dejal, da Palestina izpolnjuje kriterije za članstvo v ZN.

gospodarstvo 18.4.2024 22:49

Newyorške borze končale neenotno

Indeksi na newyorških borzah so dan sklenili neenotno. Vrednost delnic na Wall Streetu se je večinoma znižala, saj so naraščajoči donosi ameriških državnih obveznic zmanjšali upanje na skorajšnji preobrat v denarni politiki ameriške centralne banke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.