STAvideo
The Slovenia Times

V živo

17:35 - Izjava za medije predsednika vlade Roberta Goloba in predsednika španske vlade Pedra Sancheza

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

Slovenija 17:37

Rezar: Zahteva NSi po zaslišanju Goloba v 30 dneh brezpredmetna

Zahteva NSi, naj komisija DZ, ki preiskuje sume vpletanja politike v policijo, v 30 dneh zasliši premierja Roberta Goloba, je brezpredmetna, ker ni podprta s potrebnimi podpisi poslancev, je za STA pojasnil predsednik komisije Aleš Rezar (Svoboda). Termin Golobovega zaslišanja je sicer načrtovan še pred parlamentarnimi počitnicami, je napovedal.

gospodarstvo 17:37

Začete nove stanovanjske gradnje marca v ZDA navzdol

Število začetih novih stanovanjskih gradbenih projektov v ZDA se je marca zmanjšalo za 14,7 odstotka na letno prilagojeno raven 1,46 milijona. Število vlog za gradbena dovoljenja pa je bilo z 1,32 milijona za 4,3 odstotka manjše kot februarja, so danes sporočili z ameriškega ministrstva za trgovino.

Slovenija 17:24

Ministrstvo: Števila zdravnikov se ne da povečati čez noč

Ministrstvo za zdravje je v odzivu na javno pismo družinskih zdravnikov, v katerem so opozorili tudi na pomanjkanje družinskih zdravnikov, zapisalo, da se števila zdravnikov žal ne da povečati čez noč. Izboljšave zdravstvenega sistema pa da lahko udejanjijo zgolj s sodelovanjem in v stalnem dialogu z vsemi akterji v zdravstvu.

svet 17:16

Iračani tožijo zaradi mučenja v iraškem zaporu Abu Graib

Na ameriškem zveznem sodišču v Alexandrii pri Washingtonu se je danes začel sodni proces v tožbi treh Iračanov, ki trdijo, da so jih pred 20 leti mučili v zloglasnem ameriškem zaporu Abu Graib. Iračani tožijo podjetje CACI, ki je imelo v času vlade predsednika Georgea Busha mlajšega pogodbo za izvajanje zaslišanj terorističnih osumljencev v Iraku.

svet 17:12

Izrael v Libanonu ubil lokalnega poveljnika Hezbolaha

V izraelskem napadu na jugu Libanona je bil ubit lokalni poveljnik šiitskega gibanja Hezbolah, je danes sporočil vir blizu skupine. Po navedbah libanonske tiskovne agencije NNA sta bila v napadu ranjena dva človeka. Hezbolah je medtem napadel cilj na severovzhodu Izraela in pri tem ranil tri ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 17:10

IMF za letos in prihodnje leto napoveduje 3,2-odstotno rast svetovnega gospodarstva

Mednarodni denarni sklad (IMF) je izboljšal napoved rasti svetovnega gospodarstva. V primerjavi z januarsko napovedjo jo je izboljšal za 0,1 odstotne točke na 3,2 odstotka. To je utemeljil z nepričakovano odpornostjo gospodarstev v luči višanja obresti v boju z visoko inflacijo. Prihodnje leto naj bi rast ostala pri 3,2 odstotka.

Slovenija 17:09

Han se nadeja tvornega sodelovanja s strankino poslansko skupino

Novi prvak SD Matjaž Han ocenjuje, da sodelovanje s poslanci SD, tudi v luči ponujenega odstopa njihove vodje Janija Prednika, ni pod vprašajem. Zgodba je zaključena, Prednik uživa polno podporo. Moč predsednika stranke pa je odvisna od moči poslanske skupine in torej števila glasov, s katerimi lahko postavlja pogoje, tudi v koaliciji, pravi Han.