STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 9:20

Demokracija o politični prihodnosti premierja (25. 4.)

Metod Berlec v komentarju Troživka, ki se na vse pretege skuša obdržati na oblasti piše o politični prihodnosti premierja Roberta Goloba in njegove stranke. Avtor meni, da Golob računa na zmago na prihodnjih volitvah in tako dela račune 'brez krčmarja'. Hkrati meni, da teh načrtov ni za podcenjevati, saj premier dela vse, da bi ostal na oblasti.

šport 9:12

Kopitar v podaljšku prinesel zmago kraljem v Edmontonu

Hokejisti Los Angeles Kings so v prvem krogu končnice severnoameriške lige NHL v gosteh premagali Edmonton Oilers in serijo v zmagah izenačili na 1:1. Srečanje je po dveh minutah in sedmih sekundah podaljška odločil Anže Kopitar. Slovenski kapetan zmagovitih gostov je dosegel tri točke, prvi dve s podajama za vodstvo z 2:0.

gospodarstvo 9:11

Letošnji mednarodni dan žensk v IKT v ospredje postavlja voditeljstvo

Vsak zadnji četrtek v aprilu je mednarodni dan žensk v informacijsko komunikacijskih tehnologijah (IKT). Njegov namen je opozoriti na pomanjkanje deklet in žensk na področju IKT ter jih spodbuditi, da se odločijo za študij in poklice v tehnološkem sektorju. V ospredju letošnjega dne je več ženskega voditeljstva v poklicih STEM.

vreme 9:04

Vreme: Dopoldne oblačno s padavinami, popoldne se bo delno zjasnilo

Danes bo sprva oblačno z rahlimi padavinami, na Primorskem bo pihala šibka burja. Čez dan bodo padavine postopno ponehale, popoldne se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

svet 9:00

Na Portugalskem se spominjajo 50. obletnice nageljnove revolucije

Na Portugalskem danes obeležujejo 50. obletnico t.i. revolucije nageljnov, s katero se je končala več kot štiridesetletna diktatura. Na današnji dan leta 1974 je skupina levičarskih mladih častnikov, ki se je zavzemala za demokracijo in proti kolonialnim vojnam, z udarom odstavila režim, ki ga je vzpostavil avtoritarni Antonio de Oliveira Salazar.

kultura 9:00

V Mini teatru predstava Sanjači z razmislekom o lastni odgovornosti

V Mini teatru letošnjo produkcijo v post-dramskem programu začenjajo z današnjo premiero predstave z naslovom Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji, ki jo režira Bor Ravbar. Avtorski projekt je nastal po motivih filma Sanjači Bernarda Bertoluccija, romana Sveti nedolžneži Gilberta Adaira in drugih besedil revolucije.