STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 12:49

Na Hrvaško priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije

Na Hrvaško je priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije. Trajekt Dalmacija bo po navedbah največjega hrvaškega ponudnika ladijskih prevozov lahko sprejel do 1800 potnikov in 350 avtomobilov, plul pa bo med Dubrovnikom in Barijem na jugu Italije. Jadrolinija je zanj odštela 18 milijonov evrov.

kultura 12:49

V Štanjelu odprtje prenovljene galerije Lojzeta Spacala z likovno-pesniško razstavo

Na gradu Štanjel bodo danes ob 19. uri odprli prenovljeno galerijo Lojzeta Spacala. Na prireditvi Kras v barvi in verzu bodo postavili na ogled ustvarjanje treh velikanov tržaške umetniške scene - Lojzeta Spacala, Klavdija Palčiča in Franka Vecchieta - z verzi pesnikov tržaškega prostora Miroslava Košute, Marka Kravosa in Renata Quaglia.

kultura 12:31

Svet Jaka poziva ministrstvo k povišanju sredstev

V svetu Javne agencije RS za knjigo (Jak) so se odzvali na, kot so zapisali, viharno reakcijo zlasti med prijavitelji knjižnih programov s področja leposlovja in humanistike. Poudarili so, da so bila letos sredstva za razpise Jaku v odločbi ministrstva za kulturo za pet odstotkov nižja kot za leto 2023 in pozvali ministrstvo k njihovemu povečanju.

gospodarstvo 12:20

V Impolu v livarskem delu digitalizirali proizvodne procese

Bistriška skupina Impol je z zaključkom dveletnega projekta digitalne transformacije proizvodnih procesov livarne (Indigo) z uvajanjem naprednih tehnologij in uporabe arhitekture Unified Namespace (UNS) uspešno optimizirala in digitalizirala procese znotraj svoje livarske dejavnosti.

Slovenija 12:10

Priče pred komisijo DZ opozorile na tveganja kanala C0

Komisija DZ, ki ugotavlja nezakonitosti pri gradnji kanala C0, je zaslišala nove priče. Po besedah Špele Bergant, podpisane pod sklep, da je za kineto potrebna presoja vplivov na okolje, v primeru izrednih dogodkov vplivov na pitno vodo ni mogoče izključiti. Na tveganja sta opozorila tudi mestna svetnica Tina Bregant in arhitekt Andrej Čufer.