STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na ljubljanski južni obvoznici med razcepom Malence in priključkom Ljubljana jug proti razcepu Kozarje predmet na vozišču ovira promet.

svet 6:56

Kitajski predsednik Xi za tesno sodelovanje z Nemčijo

Kitajski predsednik Xi Jinping je danes ob začetku srečanja z nemškim kanclerjem Olafom Scholzem pozval k tesnemu sodelovanju med državama. Scholz pa je pred pogovori v Pekingu, ki bodo predvidoma trajali več ur, sporočil, da bo s Xijem govoril o "pravičnem miru" v Ukrajini, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 6:40

Našli tretjo žrtev s porušenega mostu v Baltimoru

V ZDA so našli truplo mehiškega delavca, ki so ga pogrešali po zrušenju mostu v Baltimoru na vzhodu ZDA 26. marca, so v ponedeljek sporočile oblasti v ZDA in mehiška vlada. Gre za truplo tretje od skupno domnevno šestih smrtnih žrtev po trčenju tovorne ladje v most, poročajo tuje tiskovne agencije.

šport 6:38

Kopitar s kralji doma klonil proti Minnesoti

Hokejisti Los Angeles Kings, ki so se pred dnevi še tretjo sezono zaporedoma uvrstili v končnico prvenstva NHL, so na domačem ledu z 1:3 izgubili proti Minnesoti Wild, s čimer so zapravili priložnost, da bi napredovali v pacifiški skupini. Zdaj ima ekipa Anžeta Kopitarja točko prednosti pred Vegas Golden Knights, ki pa majo tekmo manj.

svet 6:21

Biden in Fiala poudarila nujnost nadaljevanja pomoči Ukrajini

Ameriški predsednik Joe Biden in češki premier Petr Fiala sta v ponedeljek pred njunim srečanjem v Beli hiši poudarila nujnost nadaljevanja pomoči Ukrajini in izrazila prepričanje, da se Rusija ne bo ustavila pri Ukrajini, poročajo dopisniki Bele hiše.

Slovenija 6:00

Začetek prireditev ob Maistrovem letu v Kamniku s slovesno akademijo

Letošnje leto je posvečeno generalu Rudolfu Maistru, zato bo danes v Domu kulture Kamnik potekala slovesna akademija z naslovom Bil je dober in prijeten, a hkrati neizprosen mož v čast Maistrovega življenja in 150. obletnice njegovega rojstva. Gre za prvo v sklopu številnih prireditev, ki jih v Maistrovem leta pripravlja občina Kamnik.