STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 8:44

Demokracija o verodostojnosti volitev v Sloveniji (30. 4.)

Metod Berlec v komentarju Za zagotovitev poštenih in demokratičnih volitev v Republiki Sloveniji piše o verodostojnosti volitev v Sloveniji. Avtor poudarja, da se vse bolj postavlja vprašanje, ali so volitve v Sloveniji res demokratične. Poudarja, da ima ključno vlogo Državna volilna komisija, za katero trdi, da je naklonjena tranzicijski levici.

gospodarstvo 8:43

Volkswagen ob začetku leta s petino nižjim dobičkom

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen je v prvem četrtletju zabeležil 3,7 milijarde evrov čistega dobička, kar je 20 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Kljub padcu pa je bil dobiček višji od napovedi analitikov. Tudi prihodki so bili s 75,5 milijarde evrov nekoliko nižji od lanskih, a prav tako višji od napovedi.

gospodarstvo 8:42

Nekoliko spremenjen načrt nočnih zapor Dunajske ceste v teh dneh

Zaradi gradnje viadukta nad Dunajsko cesto v Ljubljani je v teh dneh potrebnih več zapor prometnice pri vstopu v središče mesta. Ena je že bila izvedena v noči s ponedeljka na danes, drugi dve pa sta prestavljeni za dva dneva. Namesto 2. in 5. maja bosta tako izvedeni 4. in 7. maja.

gospodarstvo 8:39

Mercedes-Benz ob začetku leta pod pričakovanji

Nemški avtomobilski proizvajalec Mercedes-Benz je v prvem četrtletju ustvaril 35,9 milijarde evrov prihodkov, kar je 4,4 odstotka manj kot v enakem lanskem obdobju. Padec obsega poslovanja pripisujejo težavam v dobavnih verigah in spremembam nabora modelov vozil. rezultati so slabši od pričakovanj trga.

šport 8:26

Florida naprej s prepričljivo zmago, Dallas izenačil na 2:2

V severnoameriški hokejski ligi NHL je Florida po zmagi proti Tampi napredovala v naslednji krog končnice. Panterji so bili na peti tekmi uvodnega kroga boljši s 6:1 in skupno zmagali s 4:1 v zmagah. Dvoboj med Vegasom in Dallasom pa je izenačen na 2:2, potem ko so zvezde četrto tekmo dobile s 4:2.

svet 8:24

Policija prekinila propalestinski protest na pariški Sorboni

Francoska policija je v ponedeljek prekinila še en propalestinski protest študentov. Ti so ustavitev izraelskega bombardiranja Gaze tokrat zahtevali na pariški Sorboni, eni najbolj znanih univerz v državi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.