STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti zaradi okvare vozila oviran promet med predorom Kastelec in počivališčem Ravne proti Ljubljani.

svet 18:55

Ukrajina odbila več ruskih napadov, v Odesi najmanj dva mrtva

Ukrajinska vojska je danes sporočila, da je odbila 55 ruskih napadov na več vasi v vzhodni regiji Doneck, dan potem ko so priznali, da se razmere na vzhodni fronti slabšajo. Rusija vseskozi vzdržuje pritisk na Ukrajino tudi z napadi z raketami dolgega dosega. V enem od takšnih napadov na Odeso sta bili danes ubiti dve osebi, še osem je ranjenih.

svet 18:53

Xi Jinping prihodnji teden v Franciji, Srbiji in na Madžarskem

Kitajski predsednik Xi Jinping se bo 6. in 7. maja mudil na uradnem obisku v Franciji, nato bo do 10. maja obiskal še Srbijo in Madžarsko, so danes potrdili v Pekingu. Tema pogovorov v Parizu bodo po napovedih zlasti mednarodne krize ter skupno reševanje globalnih izzivov, v Beogradu in Budimpešti pa gospodarsko sodelovanje.

Slovenija 18:46

Sindikat policistov Slovenije nasprotuje prevzemu nalog pravosodnih policistov

V Sindikatu policistov Slovenije so pridobili informacijo, da je vodstvo policije z dopisom naročilo, da bo policija pomagala pri izvrševanju odredb sodišč. Temu odločno nasprotujejo in poudarjajo, da so policisti preobremenjeni. Hkrati zatrjujejo, da je razmejitev med pravosodjem ter policijo določena z razlogom in da jo je treba upoštevati.

Slovenija 18:45

Gornika na območju Špikovega grabna odnesel snežni plaz

V občini Kranjska Gora sta gornika dopoldne smučala z vrha Male Ponce proti Špikovemu grabnu. Na mestu, kjer smučanje ni bilo več mogoče, sta morala opraviti spust po vrvi preko skalnega skoka v Špikov graben. Pri tem je enega izmed gornikov zajel snežni plaz. Zaradi hudih poškodb je na mestu umrl, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.