STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 16:30

Kitajski astronavti po šestih mesecih znova na Zemlji

Trije kitajski astronavti so se po šestih mesecih vrnili na Zemljo s svoje misije na vesoljski postaji Tiangong. Vesoljska kapsula s tajkonavti je v torek zvečer po krajevnem času pristala v severni kitajski provinci Notranja Mongolija, je poročala kitajska televizija. Na vesoljsko postajo pa je pred dnevi že prispela nova kitajska posadka.

svet 16:26

Italijansko zdravstveno ministrstvo svari pred fentanilom

Italijansko ministrstvo za zdravje je danes vse regije opozorilo pred pojavnostjo in možno širitvijo fentanila, sintetičnega opiata, ki je predvsem v ZDA v zadnjih letih povzročil mnogo smrti zaradi prevelikih odmerkov. Opozorilo sledi nedavnemu odkritju fentanila v heroinu na območju Perugie, kar je bil prvi tak primer v Italiji.

gospodarstvo 16:16

Coca Cola okrepila četrtletne prihodke in dobiček

Coca Cola je prvo letošnje četrtletje končala s 3,2 milijarde dolarjev čistega dobička, potem ko je leto prej ta znašal 3,1 milijarde dolarjev. Prihodki so se zvišali z lanskih 11 milijard dolarjev na 11,3 milijarde dolarjev, je danes objavilo podjetje.

gospodarstvo 16:10

Ljubljanska borza pred prazniki končala v rdečem

Indeks najpomembnejših delnic na Ljubljanski borzi SBI TOP je pred praznikom dela, zaradi česar v sredo in četrtek ne bo trgovanja, zdrsnil za 0,06 odstotka. Za padec indeksa je poskrbela predvsem pocenitev delnic NLB. Sklenjenih je bilo za 1,63 milijona evrov poslov, od tega po sklicu skupščine za 1,18 milijona evrov z delnicami NLB.

svet 16:05

Accetto: Vstop v EU pred 20 leti izjemnega pomena tudi za slovenski pravni red

Pristop k EU pred 20 leti je bil izjemnega pomena ne zgolj za politično identiteto in gospodarski razvoj Slovenije, temveč tudi za njen pravni red, je v luči sredine obletnice članstva v EU poudaril predsednik ustavnega sodišča Matej Accetto. Kot je dejal, se je namreč Slovenija pridružila skupnosti, ki je nastala predvsem kot pravna skupnost.

gospodarstvo 16:01

McDonald's kljub bližnjevzhodni krizi z rastjo dobička

Veriga restavracij s hitro prehrano McDonald's je v prvem letošnjem četrtletju kljub slabši prodaji na Bližnjem vzhodu dosegla petodstotno rast prihodkov in sedemodstotno rast dobička. To jim je med drugim uspelo zaradi zvišanja cen v ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.