STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 10:20

Primorske novice: Višji sodniki Postojnčanki potrdili pet let zapora za uboj partnerja

Višje sodišče je potrdilo sodbo, s katero je Okrožno sodišče v Kopru obsodilo Barbaro Filipčič na pet let zapora zaradi uboja partnerja v enem od postojnskih stanovanjskih blokov leta 2019, danes poročajo Primorske novice. Na prvostopenjsko sodbo sta se pritožila tako tožilstvo kot obramba, sodba pa je postala pravnomočna v začetku aprila.

gospodarstvo 10:18

Adidas se je v prvem četrtletju vrnil k dobičku

Nemški proizvajalec športnih oblačil in opreme Adidas je v prvem četrtletju zabeležil 171 milijona evrov čistega dobička, potem ko je v enakem lanskem obdobju beležil 24 milijonov evrov izgube. Prihodki so poskočili za 3,5 odstotka na 5,46 milijarde evrov. Prodajo je spodbudila predvsem priljubljenost modelov športnih copatov samba in gazelle.

svet 10:11

Vodja avstrijske FPÖ v preiskavi zaradi suma korupcije pri oglaševanju

Avstrijsko tožilstvo je uvedlo preiskavo proti vodji desničarskih svobodnjakov (FPÖ) in nekdanjemu notranjemu ministru Herbertu Kicklu zaradi suma poneverbe v zvezi z vladnimi oglasi, so potrdili v ponedeljek na Dunaju. V središču preiskave je še več nekdanjih članov vlade, med njimi bivši podkancler Heinz-Christian Strache, znan iz afere Ibiza.

gospodarstvo 9:51

Evropske borze uvodoma večinoma pod izhodišči

Indeksi na evropskih borzah so se v uvodnem delu današnjega trgovanja večinoma znižali. Izjema je londonska borza, kjer so vlagatelji pozdravili, da je bančni velikan HSBC ob objavi četrtletnega poročila napovedal tudi izplačilo vmesnih dividend in zagon programa odkupa lastnih delnic.

Slovenija 9:50

Direktor JP Prlekija predlagal začetek stečajnega postopka

Direktor Javnega podjetja (JP) Prlekija Artur Racman je na soboško sodišče podal predlog za stečaj podjetja. Kot je pojasnil za STA, druge možnosti nima, saj je družba insolventna. Dobava pitne vode in odvajanje ter čiščenje komunalne vode sta po njegovih besedah ogrožena, saj za izvajanje storitev ni zagotovljenih finančnih sredstev.

vreme 9:40

Vreme: Danes bo jasno in toplo

Danes bo jasno, pihal bo vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Goriškem in v Vipavski dolini ob šibki burji do 28 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

gospodarstvo 9:31

Skupina Prva Group lani s petino višjim čistim dobičkom

Skupina Prva Group je v letu 2023 čisti dobiček povišala za 22,7 odstotka na 8,4 milijona evrov, družba Prva Group pa za 23 odstotkov na štiri milijone evrov. "Skupina Prva ostaja eden vodilnih ponudnikov produktov zaščite dohodka v srednji in jugovzhodni Evropi," so objavo pospremili v družbi.