STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 12:22

Umrl gospodarstvenik Miran Goslar

Umrl je gospodarstvenik Miran Goslar, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (Mol), katere častni meščan je bil. Med drugim je bil generalni direktor Mercatorja in je bdel tudi nad privatizacijo tega podjetja.

svet 11:41

Ukrajina naj bi napadla več ruskih naftnih rafinerij

Ukrajina naj bi ponoči z brezpilotnimi letalniki izvedla več napadov na ruske naftne rafinerije. Med drugim naj bi obsežna škoda nastala na rafineriji v Rjasanu, okoli 200 kilometrov jugovzhodno od Moskve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet gospodarstvo 11:36

V veljavi trgovinski sporazum med EU in Novo Zelandijo

Danes je začel veljati sporazum o prosti trgovini med EU in Novo Zelandijo, ki naj bi dajatve za podjetja v uniji znižal za približno 140 milijonov evrov letno. Posledično naj bi se dvostranska trgovina v naslednjih desetih letih povečala za do 30 odstotkov.

Slovenija 11:34

Mladim tudi letos na voljo vozovnice za odkrivanje Alp

Mladim med 18. in 27. letom starosti bo društvo Cipra v okviru projekta Yoalin tudi letos razdelilo brezplačne vozovnice za potovanje po območju Alp z vlakom in avtobusom. Tokrat je na voljo sto vozovnic, rok za prijavo pa je 31. maj, so danes sporočili iz društva.

šport 11:25

Belgijci na EP brez Courtoisa

Belgijska nogometna reprezentanca na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji zaradi poškodbe kolena ne bo mogla računati na dolgoletnega prvega vratarja Thibauta Courtoisa, je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočil belgijski selektor Domenico Tedesco.