STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 8:37

Na Ptuju začenjajo razprave za izdelavo celostne prometne strategije

Mestna občina Ptuj je bila uspešna na razpisu ministrstva za okolje, podnebje in energijo za sofinanciranje izdelave občinske celostne prometne strategije in bo tako v sklopu programa evropske kohezijske politike za omenjeni dokument prejela sredstva v višini 70 odstotkov vrednosti celotne operacije.

svet 8:28

Število mrtvih po zrušenju avtoceste na Kitajskem naraslo na 36

Število smrtnih žrtev po zrušitvi dela avtoceste v kitajski provinci Guangdong na jugu države se je do danes povečalo na 36. Še 30 ljudi je ranjenih, toda njihova življenja niso ogrožena, poročanje kitajskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 8:24

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 63 prometnih nesreč, od tega pet nesreč z lahkimi poškodbami in eno s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 41 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

gospodarstvo 8:23

Nafta dražja

Cene nafte so se danes zvišale. Po poročanju tujih agencij je rast cen spodbudila novica, da bi lahko ZDA, ki veljajo za največjo porabnico nafte na svetu, kmalu začele obnavljati svoje strateške rezerve črnega zlata.

šport 8:21

Ameriška agencija kritična do Wade zaradi kitajskih plavalcev

Ameriška protidopinška agencija (Usada) je zahtevala neodvisno preiskavo primera 23 kitajskih plavalcev, ki so padli na dopinških testih pred olimpijskimi igrami v Tokiu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Svetovna protidopinška agencija (Wada) je primer zaradi kontaminacije zaprla brez kazni za kitajsko delegacijo.

svet 8:18

Blinken znova pozval Hamas k sprejetju predloga za premirje v Gazi

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je v sredo ob koncu svoje sedme turneje po Bližnjem vzhodu od 7. oktobra, ko je izbruhnila vojna med palestinskim gibanjem Hamas in Izraelom, pozval Hamas, naj sprejme načrt za premirje. Izrael je sicer opozoril, da se bodo vojaške operacije kljub morebitnemu premirju nadaljevale.

gospodarstvo 8:18

Boxmark z novimi posli uspešno zaključil leto 2023

Kidričevski proizvajalec usnjenih prevlek za avtomobilsko in letalsko industrijo Boxmark Leather je minulo poslovno leto sklenil pozitivno, uspešen je bil tudi pri pridobivanju novih poslov s svetovno uveljavljenimi kupci. Med najpomembnejšimi dogodki minulega leta je zagotovo sklenitev dolgoročnega sodelovanja z letalsko družbo Emirates.