Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 7:50

Zdravje v občini: V Slovenj Gradcu višja stopnja obravnav zaradi srčne kapi

Bolniška odsotnost delovno aktivnih prebivalcev slovenjgraške občine je lani trajala povprečno 26,2 dneva na leto, v Sloveniji pa 21,7 dneva. Stopnja bolnišničnih obravnav zaradi srčne kapi je bila z 2,7 na 1000 prebivalcev, starih 35 do 74 let, višja od slovenskega povprečja, ki je 2,0, je razvidno iz podatkov NIJZ o zdravju prebivalcev občin.

gospodarstvo 7:50

SOS za vode: Hudinja onesnažena s sulfatom in težkimi kovinami

Med vodotoki na Celjskem izstopa Hudinja, ki je onesnažena s sulfatom. Po oceni Arsa se je sicer povprečna letna koncentracija tega posebnega onesnaževala v reki lani občutno zmanjšala glede na leti 2020 in 2022, a še vedno presega mejno vrednost 150 miligramov sulfata na liter vode. Reka je onesnažena tudi s težkimi kovinami.

svet 7:17

Biden na udaru kongresa zaradi omejitev dobav orožja Izraelu

Predstavniški dom ameriškega kongresa je v četrtek z 224 glasovi proti 187 potrdil predlog zakona, s katerim želi prisiliti predsednika Joeja Bidna, da v celoti nadaljuje z dobavami orožja Izraelu. Republikanci so s tem odzvali na odločitev Bidnove vlade o ustavitvi pošiljanja velikih bomb v upanju, da preprečijo napad na Rafo na jugu Gaze.