STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 15:09

Poplave v Keniji zahtevale že več kot 180 življenj

Od marca so poplave in zemeljski plazovi v Keniji zahtevali 188 življenj, 125 ljudi je poškodovanih, več deset pa pogrešanih, je danes sporočilo notranje ministrstvo v Nairobiju. Razseljenih je okoli 165.000 ljudi. Iz znanega naravnega rezervata Maasai Mara so v sredo evakuirali 90 ljudi, potem ko se je razlila tamkajšnja reka Talek.

svet 15:00

Policija na kalifornijski univerzi UCLA aretirala več protestnikov

Policija je danes začela odstranjevati barikade okoli tabora na kalifornijski univerzi v Los Angelesu, ki so ga postavili propalestinski protestniki. Pridržanih je bilo več deset protestnikov, poroča ameriška televizija CNN. Policija je v minulih dneh na več univerzah posredovala proti študentom, ki vse ostreje protestirajo proti vojni v Gazi.

svet 13:58

V izraelskem obstreljevanju osrednje Gaze najmanj deset ranjenih

V izraelskem obstreljevanju begunskega taborišča Nuseirat v osrednji Gazi je bilo ranjenih najmanj deset Palestincev, danes poroča katarska televizija Al Jazeera. Izraelske sile so potrdile, da izvajajo napade v tem delu enklave, potem ko naj bi palestinski borci proti njim v sredo od tam izstrelili več izstrelkov.

svet 13:48

Na Otok v čolnih prispelo rekordno število migrantov v enem dnevu

V Veliko Britanijo je v sredo prispelo več kot 700 migrantov, potem ko so prečkali Rokavski preliv v majhnih čolnih. To je v letošnjem letu novo najvišje število migrantov, ki so dosegli Otok v enem dnevu, kažejo podatki, ki jih je danes objavilo britansko notranje ministrstvo.