STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 15:23

Begunska ekipa v Parizu s 36 člani

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je objavil seznam 36 športnikov, ki bodo poleti del begunske olimpijske ekipe na igrah v Parizu. Ekipo sestavljajo športniki iz enajstih držav, med njimi je 23 moških in 13 žensk.

svet 15:09

Poplave v Keniji zahtevale že več kot 180 življenj

Od marca so poplave in zemeljski plazovi v Keniji zahtevali 188 življenj, 125 ljudi je poškodovanih, več deset pa pogrešanih, je danes sporočilo notranje ministrstvo v Nairobiju. Razseljenih je okoli 165.000 ljudi. Iz znanega naravnega rezervata Maasai Mara so v sredo evakuirali 90 ljudi, potem ko se je razlila tamkajšnja reka Talek.

svet 15:00

Policija na kalifornijski univerzi UCLA aretirala več protestnikov

Policija je danes začela odstranjevati barikade okoli tabora na kalifornijski univerzi v Los Angelesu, ki so ga postavili propalestinski protestniki. Pridržanih je bilo več deset protestnikov, poroča ameriška televizija CNN. Policija je v minulih dneh na več univerzah posredovala proti študentom, ki vse ostreje protestirajo proti vojni v Gazi.

svet 13:58

V izraelskem obstreljevanju osrednje Gaze najmanj deset ranjenih

V izraelskem obstreljevanju begunskega taborišča Nuseirat v osrednji Gazi je bilo ranjenih najmanj deset Palestincev, danes poroča katarska televizija Al Jazeera. Izraelske sile so potrdile, da izvajajo napade v tem delu enklave, potem ko naj bi palestinski borci proti njim v sredo od tam izstrelili več izstrelkov.