STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 21:40

Delo o svetovnem dnevu svobode medijev (3. 5.)

Anja Intihar v komentarju Nazaj po izgubljeno zaupanje piše o svetovnem dnevu svobode medijev. Avtorica meni, da so močni in kakovostni mediji brez pomena, če jih ne bo nihče gledal oziroma bral in da je novinarstvo postalo posel. Kljub temu pa novinarji v sebi še ohranjajo trohico idealizma, da je to delo mogoče opravljati kakovostno, opozarja.

šport 21:05

Kožula do glavnega turnirja v Džedi loči le še ena ovira

Aktualni slovenski namiznoteniški državni prvak Deni Kožul je v drugem krogu kvalifikacij turnirja Saudi Smash v Džedi s 3:0 (10, 9, 3) premagal Lam Siu Hanga iz Hongkonga. V petek se bo za uvrstitev na glavni turnir pomeril s Špancem Alvarom Roblesom.

za uredništva pregled tiska 20:51

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (1. in 2. 5.)

Tuje tiskovne agencije so v sredo in danes med drugim poročale o končanju rednega remonta Nuklearne elektrarne Krško (NEK), ki so jo danes znova priključili na omrežje. Remont se je začel 1. aprila. Italijanska tiskovna agencija Ansa je poročala o prvomajskem nagovoru italijanske senatorke, iz vrst slovenske manjšine, Tatjane Rojc v Števerjanu.

šport 20:45

KZS: Predsedstvo KZS ni organ, ki lahko posega v končne rezultate tekmovanja

Kajakaška zveza Slovenije se je odzvala na obtožbe Špele Ponomarenko Janić, ki naj bi zaradi nepravilnosti na izbirni tekmi v Zagrebu izgubila možnost, da se uvrsti na olimpijske igre v Pariz. Njen direktor Andrej Jelenc meni, da so obtožbe neupravičene, saj predsedstvo KZS ni organ, ki lahko odloča o tem oz. posega v rezultate tekmovanja.