STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 7:31

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 113 prometnih nesreč, od tega 12 nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 56 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Slovenija 6:30

Nadzor nad ljubljansko psihiatrično kliniko pokazal več sistemskih nepravilnosti

Nadzorna komisija po koncu sistemskega nadzora ljubljanske psihiatrične klinike zaradi pričevanj o domnevnem nasilju zaposlenih nad pacienti nasilja v poročilu ni nedvoumno potrdila, je pa ugotovila več sistemskih nepravilnosti, je poročal Radio Slovenija. Vodstvo klinike pa v odzivu za STA opozarja na več pomanjkljivosti poročila.

Slovenija 6:00

V veljavo stopila novela zakona o maturi

Danes je začela veljati novela zakona o maturi, ki omogoča vpogled v ocenjene izpite na splošni maturi in digitalno vlaganje ugovora zoper oceno za prihodnji izpitni rok splošne mature. Prav tako izboljšuje pravico do opravljanja mature v dveh delih, v dveh zaporednih izpitnih rokih.

svet kultura 6:00

V berlinski Slikarski galeriji severnoitalijansko slikarstvo 17. stoletja

V berlinski Slikarski galeriji je na ogled razstava Donacija Leidner - Severnoitalijansko slikarstvo 17. stoletja. Pripravili so jo ob prejemu donacije zbiratelja Günterja Leidnerja, ki je galeriji namenil tri pomembna dela severnoitalijanskih slikarjev Antonia Zanchija, Cristofora Savolinija in Danieleja Crespija.

svet kultura 5:30

Fotoknjiga Pastirji in klavnica Simona Changa nagrajena v Belfastu

Fotoknjiga Simona Changa Pastirji in klavnica, ki jo je izdala Galerija Fotografija v Ljubljani, je bila nagrajena na festivalu Belfast Photo Festival 2024. Knjigo sta oblikovala Anja Delbello in Aljaž Vesel iz Studia AA, črkopis je delo tipoRenesanse, so sporočili iz Galerije Fotografija.

šport 3.5.2024 23:46

Rubljov in Augier-Aliassime v finalu ATP turnirja v Madridu

Rus Andrej Rubljov in Kanadčan Felix Auger-Aliassime sta finalista turnirja ATP Masters 1000 v Madridu. Kanadčan se je prebil v finale po tem, ko sta njegova tekmeca v polfinalu in četrtfinalu predala dvoboj zaradi poškodb, poroča nemška tiskovna agencija DPA.