STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 16:31

Iz sveta obsodbe izraelskega poziva k evakuaciji iz Rafe

Iz sveta se vrstijo obsodbe izraelskega poziva k evakuaciji civilistov iz dela Rafe pred pričakovano kopensko ofenzivo na mesto. V EU so poziv označili za nesprejemljiv, v Parizu pa so opozorili, da je prisilna razselitev vojni zločin. O razmerah se bosta danes pogovarjala predsednik ZDA Joe Biden in izraelski premier Benjamin Netanjahu.

šport 16:31

V Laškem od torka namiznoteniški turnir za parašportnike

V dvorani Tri Lilije v Laškem se bo v torek začel najmočnejši namiznoteniški turnir za parašportnike I feel Slovenia Thermana Open. Na njem bodo nastopili športniki iz 45 držav. Med nastopajočimi bo tudi slovenska reprezentanca, ki šteje deset članov.

zanimivosti 16:24

Minister Mesec v Bruselj z vlakom

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec se je v Bruselj, kjer se bo v torek udeležil zasedanja ministrov članic EU, pristojnih za enakost, še s tremi sodelavci odpravil z vlakom. S tem bo ustvaril manj emisij CO2, a bo za pot porabil 16 ur, cena karte pa ga bo stala toliko kot letalska.

Slovenija 16:15

V Laškem policisti dvakrat v enem dnevu ustavili istega opitega voznika

Moški z območja Novega mesta je v Laškem fizično napadel občana, nato pa opit sedel za volan. Policisti so ga med vožnjo ustavili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,08 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka in ga nato pridržali. Po končanem pridržanju, v času trajanja prepovedi vožnje, pa je ponovno sedel za volan.

vreme 16:12

Vreme: Zvečer in ponoči se bo pooblačilo

Zvečer in ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na severovzhodu. Na severozahodu bodo možne manjše krajevne padavine. Jugozahodnik bo postopno oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, v Zgornjesavski dolini okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

šport 16:12

Zeljković po slabih sedmih mesecih odhaja iz Olimpije

Slovenski nogometni trener Zoran Zeljković po prekinitvi sodelovanja ne bo več vodil ljubljanske Olimpije, je klub sporočil na spletni strani in družbenih omrežjih. Triinštiridesetletnik je na klop Olimpije sedel sredi oktobra lani, na njej pa je zdržal slabih sedem mesecev.