STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 7:43

V Panami za predsednika izvolili nekdanjega ministra Mulina

Na nedeljskih predsedniških volitvah v Panami je zmagal nekdanji zunanji in pravosodni minister Jose Raul Mulino, sicer tesni zaveznik bivšega predsednika Ricarda Martinellija, ki je bil obsojen zaradi korupcije. Mulino bo mandat prevzel 1. julija in se bo moral spoprijeti s številnimi izzivi, med drugim z gospodarskimi težavami in korupcijo.

šport 7:26

Sportingu naslov na Portugalskem

Nogometaši Sportinga iz Lizbone so novi portugalski prvaki. Po nepričakovanem porazu Benfice v nedeljo zvečer na gostovanju pri Famalicau (2:0) so si dva kroga pred koncem zagotovili naslov.

Slovenija 7:03

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 85 prometnih nesreč, od tega 13 nesreč z lahkimi poškodbami, štiri s hudimi ter eno prometno nesrečo s smrtnim izidom. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 54 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na štajerski avtocesti od Lukovice proti Ljubljani. Pričakovana zamuda je do 20 minut.

šport 6:55

Branilci naslova Vegas Knights izpadli v prvem krogu

Branilci naslova severnoameriške hokejske lige NHL Vegas Knights se letos poslavljajo po prvem krogu končnice. V boju za Stanleyjev pokal 2024 so jih s 4:3 v zmagah izločili Dallas Stars, ki so odločilno sedmo tekmo dobili z 2:1.

svet 6:54

Rafa znova tarča smrtonosnega izraelskega obstreljevanja

V izraelskih napadih na Rafo na skrajnem jugu Gaze je bilo v nedeljo ubitih najmanj 22 ljudi, o žrtvah poročajo tudi iz osrednjega dela palestinske enklave. Izraelska vojska je isti dan napadla tudi več delov Libanona in nadaljevala z racijami na zasedenem Zahodnem bregu.