STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

11:00 - Okrogla miza z naslovom Vloga države pri skrbi za duševno zdravje, ki jo pripravlja STAklub v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in Mestno občino Maribor

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet 11:03

Borrell in Kuleba pozvala k vlaganju v ukrajinsko obrambno industrijo

Na forumu, namenjenem okrepitvi sodelovanja med ukrajinsko in evropsko obrambno industrijo, se je danes v Bruslju zbralo več kot 140 podjetij iz 25 držav. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell in ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba sta ob tem spričo ruske agresije pozvala k vlaganju v ukrajinsko obrambno industrijo.

vreme 10:58

Snežne razmere v visokogorju

Nevarnost proženja snežnih plazov je zmerna, 2. stopnje. V višjih delih visokogorja, nad okoli 2200 metri, je nekaj napihanega snega - tam lahko sprožimo kložast plaz. Ob odjugi se bodo še vedno možni plazovi mokrega snega, ki se lahko pojavijo zelo zgodaj v dnevu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

svet 10:48

Novinarji italijanske RAI stavkajo proti politizaciji

Novinarji italijanske javne radiotelevizije RAI so danes začeli 24-urno stavko zaradi poskusov politizacije in nadzora s strani vlade premierke Giorgie Meloni, je sporočil sindikat novinarjev Usigrai in obsodil poskuse politikov, da bi medijsko hišo spremenili v trobilo vlade, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Slovenija 10:16

Po požaru v Idriji gasilci v hiši našli moško truplo

V stanovanjski hiši v Idriji je v nedeljo zjutraj zagorelo. Na kraj dogodka so prispeli idrijski policisti, gasilci in reševalci. Med gašenjem požara so gasilci v stanovanjskem objektu našli zoglenelo moško truplo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Kriminalisti zaenkrat niso zaznali znakov morebitne nasilne smrti.

svet 10:08

V Mehiki identificirali trupla treh pogrešanih deskarjev

Mehiške oblasti so v nedeljo identificirale trupla treh pogrešanih deskarjev, ki jo jih v petek našli odvržene na Kalifornijskem polotoku. Avstralska brata in njun ameriški prijatelj so bili ubiti med spodletelim ropom, domneve preiskovalcev navaja španska tiskovna agencija EFE.

svet kultura 10:01

Umrl eden vodilnih ameriških umetnikov Frank Stella

V 88. letu starosti je v soboto na svojem domu na Manhattnu umrl Frank Stella. Ameriški slikar, ki je s svojimi zgodnjimi minimalističnimi deli zaznamoval povojno ameriško umetnost, je umrl zaradi limfoma, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 9:54

Z akcijo Mikromobilnost do večje varnosti na kolesu, e-kolesu in e-skiroju

Policisti bodo od danes do 19. maja v okviru preventivne akcije Mikromobilnost izvajali poostren nadzor prometa in ugotavljali kršitve kolesarjev, voznikov e-koles in e-skirojev ter pešcev. Z akcijo želijo prispevati k ozaveščanju o pomenu upoštevanja prometnih predpisov in skrbi za lastno varnost, so sporočili z Generalne policijske uprave.