STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 8:38

Slovenci brez finala v Salt Lake Cityju

V Salt Lake Cityju se je končala druga tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani. Slovenci se na tekmi v ZDA niso uvrstili v finalna kroga. Najboljša med Slovenci sta bila Katja Debevec s 13. in Timotej Romšak s 16. mestom. Zmagala sta domačinka Natalia Grossman pri ženskah in Japonec Sorato Anraku pri moških.

gospodarstvo 8:28

Nafta dražja

Cene nafte so se danes zvišale. Gibanje cen narekujejo predvsem zaostrene razmere na Bližnjem vzhodu, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 8:28

Azijske borze večinoma v zelenem

Indeksi na azijskih borzah so se danes večinoma zvišali. Vlagatelji so sledili razpoloženju, ki so ga v petek začrtali na Wall Streetu. Delnice so se podražile v luči najnovejših podatkov z ameriškega trga dela, kjer se je zaposlovanje nekoliko upočasnilo, vlagatelji pa upajo, da bo ameriška centralna banka kmalu začela zniževati obrestne mere.

za uredništva pregled tiska 8:00

Reporter o medijskem zakonu (6. 5.)

Silvester Šurla v komentarju Licenca za ubijanje piše o novem medijskem zakonu. Avtor meni, da zakon ne bo rešil slovenskih medijev in da morajo ti rešitve za svoj obstoj najprej najti sami. Poudarja, da je upanje, da bo leva ali desna politika rešila novinarstvo, skrajno naivno.

šport 7:53

Dončić in Dallas v nadaljevanju bržkone brez Kleberja

Košarkarji Dallasa s prvim zvezdnikom ekipe Luko Dončićem v nadaljevanju sezone bržkone ne bodo mogli več računati na pomoč nemškega reprezentanta Maxija Kleberja. Ta si je na odločilni šesti tekmi prvega kroga končnice z Los Angeles Clippers poškodoval ramo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 7:43

V Panami za predsednika izvolili nekdanjega ministra Mulina

Na nedeljskih predsedniških volitvah v Panami je zmagal nekdanji zunanji in pravosodni minister Jose Raul Mulino, sicer tesni zaveznik bivšega predsednika Ricarda Martinellija, ki je bil obsojen zaradi korupcije. Mulino bo mandat prevzel 1. julija in se bo moral spoprijeti s številnimi izzivi, med drugim z gospodarskimi težavami in korupcijo.