STAvideo
The Slovenia Times

V živo

11:00 - Okrogla miza z naslovom Vloga države pri skrbi za duševno zdravje, ki jo pripravlja STAklub v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in Mestno občino Maribor

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet gospodarstvo 11:30

V območju evra in EU marca padec cen industrijskih izdelkov pri proizvajalcih

Cene industrijskih izdelkov pri proizvajalcih so se v evrskih državah in v EU februarja znižale. Na mesečni ravni so šle navzdol za 0,4 oz. 0,5 odstotka, na medletni ravni pa za 7,8 oz. 7,6 odstotka, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat. Slovenija je imela v mesečni primerjavi 0,1-, v medletni pa 3,7-odstoten padec.

šport 11:24

Lyles s štafeto ZDA prvi na SP na Bahamih, druga Kanada

Svetovni prvak v teku na 100 m Noah Lyles je na 4x100 m osvojil zlato na svetovnem prvenstvu štafet na Bahamih, kjer v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu ni bilo slovenske udeležbe. Lyles je tekel v zadnji predaji, pred njim so nastopili še Kyree King, Courtney Lindsey in Kenneth Bednarek, v cilj so pritekli po 37,40 sekunde.

šport 11:20

Tudi slovenski lokostrelci te dni za olimpijsko kvoto

Slovenska lokostrelska članska tarčna reprezentanca je te dni v Essnu v Nemčiji na evropskem olimpijskem kvalifikacijskem turnirju, kjer se tekmovalci potegujejo za tri prosta v moški in ženski kategoriji za nastop na igrah v Parizu.

svet 11:19

Rusija se v bližini Ukrajine pripravlja na vaje z jedrskim orožjem

Generalštab ruskih oboroženih sil je po ukazu predsednika Vladimirja Putina začel priprave na vaje s taktičnim jedrskim orožjem, ki bodo potekale v bližini meje z Ukrajino, je danes sporočilo rusko ministrstvo za obrambo. Cilj vaj je povečanje pripravljenosti na uporabo jedrskega orožja pri izvrševanju taktičnih nalog.

Slovenija 11:15

V preteklem tednu v prometnih nesrečah dva mrtva

V preteklem tednu sta se na slovenskih cestah zgodili dve smrtni prometni nesreči, v katerih sta umrla dva človeka. Letos so slovenske ceste terjale 15 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa 23 smrtnih žrtev, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

Slovenija 11:14

Motiv za streljanje na območju Slovenske Bistrice ljubosumje

Po doslej zbranih obvestilih so kriminalisti Policijske uprave (PU) Maribor ugotovili, da je bil motiv za streljanje na območju policijske postaje Slovenska Bistrica 28. aprila ljubosumje. Takrat je 58-letni moški najprej streljal na 50-letnega moškega in ga hudo poškodoval, nato pa si je sodil sam, so sporočili s PU Maribor.