STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

11:00 - Okrogla miza z naslovom Vloga države pri skrbi za duševno zdravje, ki jo pripravlja STAklub v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in Mestno občino Maribor

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 12:00

Iz poškodovanih objektov v Strugah se nekateri ne želijo izseliti

V Strugah v občini Luče 24 od 38 krajanov ne želi zapustiti domov, ki jih je močno poškodovala lanska avgustovska ujma. Vlada je za to območje sprejela sklep o odstranitvi 10 objektov, krajani pa medtem še čakajo na končno oceno vrednosti objektov v njihovi lasti, je za STA povedal župan Luč Klavdij Strmčnik.

gospodarstvo 11:59

Na Hrvaškem od torka rahla pocenitev pogonskih goriv

Na Hrvaškem bodo od torka veljale nižje cene pogonskih goriv. Cena 95-oktanskega bencina se bo znižala za dva centa na 1,54 evra za liter, dizel pa se bo pocenil za štiri cente na 1,41 evra za liter, je na današnji dopisni seji odločila hrvaška vlada. Nove cene bodo veljale naslednjih 14 dni.

Slovenija 11:57

Zaradi gradnje komunalne infrastrukture zaprta državna cesta v Bohinju

Zaradi izgradnje komunalne infrastrukture je od danes dalje do predvidoma 12. julija zaprta državna cesta Bitnje-Jereka skozi Korita. Gre za povezovalno cesto med spodnjo in zgornjo bohinjsko dolino. Dela bodo stala 700.000 evrov in predstavljajo eno največjih investicij Občine Bohinj v letošnjem letu.