STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 14:29

Na cestah za zdaj brez večjih težav

Kljub napovedi, da je ob koncu praznikov in počitnic ta konec tedna pričakovati povečan promet iz turističnih krajev proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji, za zdaj na slovenskih avtocestah in državnih cestah ni večjih težav. Do zastojev prihaja le med Šmarjem in Koprom, Lucijo in Izolo ter Bledom in Lescami.

svet 13:09

Mehiške oblasti med iskanjem pogrešanih turistov našle tri trupla

V mestu Santo Tomas na Kalifornijskem polotoku v mehiški zvezni državi Baja California so po navedbah ameriške zvezne agencije (FBI) našli tri trupla, ki jih povezujejo z izginotjem dveh Avstralcev in Američana. Z območja, ki je poznano zaradi mamilarskih kartelov, so pogrešani izginili prejšnji teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 12:33

Poljaka v jami pri Sežani naletela na truplo

Poljska državljana sta v petek zvečer v Golokratni jami pri Sežani opazila truplo. Dva jamarja iz sežanskega jamarskega reševalnega centra sta se ob pomoči lokalnih gasilcev spustila v jamo in našla truplo moškega srednjih let, je razvidno iz objave na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje. Intervencija se nadaljuje danes.

svet 12:12

Izraelska vojska obstreljuje več ciljev na jugu Gaze

Izraelska vojska je danes sporočila, da je izvedla več napadov na cilje na jugu Gaze. Po tem ko je palestinsko gibanje Hamas proti ozemlju Izraela izstrelilo raketo, je Izrael v povračilnem napadu z bojnimi letali napadel vojaško oporišče v bližini mesta Han Junis, obalo palestinske enklave pa iz morja obstreljuje izraelska mornarica, je navedla.

Slovenija 12:11

Mladi kajakaš po nesreči na reki Savi umrl

Mladi kajakaš, ki se je v torek hudo poškodoval pri vožnji s kajakom po Savi Dolinki v občini Bled, je v bolnišnici umrl. Kajakaša je po navedbah Kajakaške zveze Slovenije potegnilo pod odlomljeno vejo. Od tam so ga potegnili blejski potapljači in gasilci ter ga oživljali do prihoda reševalcev.