STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 11:16

Projekcije IMF: Slovenija bo do 2029 po razvitosti glede na kupno moč prehitela Italijo

Slovenija bo do leta 2029 - glede na pričakovano razliko v stopnjah gospodarske rasti - po BDP na prebivalca po kupni moči prehitela Italijo in se precej približala Združenemu kraljestvu ter Franciji, kažejo najnovejše projekcije Mednarodnega denarnega sklada (IMF). Že zdaj je medtem po tem kazalniku pred Grčijo, Portugalsko in Španijo.

svet 11:11

V Indiji zaradi ponarejanja videoposnetka aretirali predstavnika opozicije

Indijska policija je v petek aretirala glavnega skrbnika družbenih omrežij največje opozicijske stranke Aruna Reddyja, ker naj bi ponaredil videoposnetek, v katerem indijski notranji minister Amit Shah v predvolilnem nagovoru poziva h končanju vladnih socialnih ukrepov za pomoč najrevnejšim, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

kultura 11:00

Za Bežigradom začetek koncertnega cikla AnimotMUZIK

S koncertom ptic in glasbenih ustvarjalcev Teje Vidmar, Jureta Boršiča in a l l j e (Alja Petric) se bo v nedeljo osem minut čez peto uro zjutraj na območju gradbene jama Bežigrajski krater začel koncertni cikel AnimotMUZIK. Cikel, ki bo vse do 12. maja po vrtovih in parkih, bo tokrat pospremila Čajanka iz podivjane gradbene jame Kolektiva Krater.

šport 10:43

NHL: Kopitar bi se lahko tekmovalno upokojil leta 2026

Najboljši slovenski hokejist vseh časov, 36-letni Anže Kopitar, je dejal, da bi se lahko tekmovalno upokojil leta 2026 po izteku svoje prihajajoče dveletne pogodbe z Los Angeles Kings, ki začne teči naslednjo sezono, je na svoji spletni strani objavila severnoameriška NHL, najmočnejša hokejska liga na svetu.

šport 10:21

Športna plezalka Katja Debevec deveta v kvalifikacijah v ZDA

Športni plezalci so se zbrali v Salt Lake Cityju in v olimpijskem mestu iz leta 2002 na tekmi svetovnega pokala opravilu s kvalifikacijami na balvanih. Najboljša v slovenski reprezentanci je bila Katja Debevec na devetem mestu in se je uvrstila v polfinale, kjer bo tekmovala tudi Lucija Tarkuš po 16. mestu v kvalifikacijah.

svet 10:13

Blinken: Izraelski napad na Rafo bi povzročil nesprejemljivo škodo

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je v petek ponovil opozorila pred načrtovano veliko izraelsko ofenzivo na mesto Rafa v Gazi. Izraelski napad na mesto na jugu Gaze, kjer je zatočišče našlo več kot milijon palestinskih beguncev, bi povzročil "nesprejemljivo" škodo, je opozoril, poroča Deutsche Welle.

Slovenija 9:53

V občini Logatec hitijo z gradnjo nove enote vrtca Kurirček

Po tistem, ko so v Logatcu nedavno zaključili eno večjih naložb, gradnjo prizidka k zdravstvenemu domu, in novi objekt predali namenu, zdaj hitijo z deli na gradnji nove enote vrtca Kurirček v Hotedršici. Vrtec naj bi v drugi polovici leta sprejel 80 otrok, so za STA navedli na občini.