STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 8:18

Evropska pobuda za mesta objavila nov razpis za 90 milijonov evrov

Evropska pobuda za mesta je pred kratkim objavila razpis v vrednosti 90 milijonov evrov za podporo inovacijam v mestih. Razpis, namenjen projektom s področja energetskega prehoda in tehnologije v mestih, je odprt do sredine oktobra, je objavilo ministrstvo za naravne vire in prostor.

gospodarstvo 8:13

Zaradi podnebnih sprememb nujen pospešek pri zaščiti proizvodnje surovin

Suša in vročina bosta v prihodnje tudi v primeru optimalnega scenarija minimalnih izpustov toplogrednih plinov ogrožali najpomembnejše rudnine, kovine in pridelke. Vodilni v gospodarstvih morajo zato pospešiti akcijske načrte za zaščito proizvodnje surovin, izhaja iz raziskave podjetja PwC o podnebnih tveganjih za devet ključnih produktov.

svet 8:06

Trumpov sin Barron ne bo delegat na republikanski nacionalni konvenciji

Najmlajši sin bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa Barron se ne bo udeležil nacionalne konvencije republikanske stranke kot delegat Floride, so v petek sporočili iz urada nekdanje prve dame ZDA Melanie Trump. Dan prej so ameriški mediji namreč objavili novico, da so floridski republikanci Barrona imenovali za enega od delegatov.

gospodarstvo 8:05

Za zdaj brez znakov izboljšanja za nemško stanovanjsko gradnjo

Gradbena podjetja v Nemčiji se na področju stanovanjske gradnje še vedno soočajo z resnimi težavami. Ohlajanje v sektorju se namreč nadaljuje, več kot polovica podjetij (55,2 odstotka) v gradbeni panogi pa je aprila poročala o pomanjkanju novih projektov gradnje stanovanjskih nepremičnin, ugotavlja münchenski ekonomski inštitut Ifo.

Slovenija 8:01

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 158 prometnih nesreč, od tega 21 nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 85 kršitev javnega reda in miru ter 118 kaznivih dejanj.

gospodarstvo 8:01

Furs letos praznuje desetletnico

Finančna uprava RS (Furs) letos praznuje 10 let delovanja. Nastala je z združitvijo takratne Davčne uprave RS in Carinske uprave RS in kot pravi generalni direktor Peter Grum, so v tem času uspeli ohraniti in nadgraditi delo carinskega in davčnega organa ter danes predstavljajo ključni steber pri ohranjanju javnofinančne stabilnosti Slovenije.