STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 15:16

Jaka Hace zmagal na DP deseterobojcev v Mariboru

Jaka Hace (Krka Novo mesto) je prepričljivo zmagal med člani v atletskem deseteroboju na slovenskem prvenstvu v Mariboru. Vodil je že po prvem dnevu, na koncu je zbral 6058 točk. Drugi za DP je bil Jakob Praprotnik (Mass Ljubljana) s 4701 točko.

šport 15:01

Gimnastično SP leta 2025 v Indoneziji

Svetovno prvenstvo v gimnastiki bo leta 2025 potekalo v Indoneziji, je Mednarodna gimnastična zveza sporočila po seji izvršnega odbora, ki je zasedal dopisno. Pripravili ga bodo v Džakarti od 19. do 25. oktobra.

šport 14:59

Demi Vollering zmagovalka dirke po Španiji

Nizozemska kolesarka Demi Vollering je zmagovalka dirke po Španiji. Članica ekipe SD Worx-Protime je bila najboljša tudi v zadnji, gorski etapi od Madrida do Valdesquija (89,5 km). Edina Slovenka na dirki Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) je v zadnji etapi zasedla 92. mesto, v skupnem seštevku pa je končala kot 60.

šport 14:53

PSV Eindhoven petindvajsetič nizozemski nogometni prvak

PSV Eindhoven je postal petindvajsetič nizozemski nogometni prvak in prvič po šestih letih. Po zmagi nad 4:2 nad Sparto iz Rotterdama ima štiri kroge pred koncem DP nedosegljivih 87 točk, Feyenoord je drugi s 75 točkami in tekmo manj, tretji Twente jih ima 63. Veliki tekmec Ajaxa ima zelo slabo sezono in je peti z 49 točkami.

Slovenija 14:21

Identiteto mrtvega moškega iz Golokratne jame še ugotavljajo

Identiteta moškega, ki sta ga poljska jamarja v petek našla v Golokratni jami pri Orleku v občini Sežana, še ni znana. Policisti okoliščine vzroka smrti še ugotavljajo, zaenkrat pa so izključili možnost, da bi lahko moški umrl nasilne smrti.

svet 12:52

Pravoslavni verniki danes praznujejo veliko noč

Pravoslavni verniki po vsem svetu danes obeležujejo veliko noč. V pravoslavnih cerkvah so sinoči potekala velikonočna bogoslužja. Srbski patriarh Porfirije je pozval k razumevanju med ljudmi, medtem ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ob prazniku sporočil, da bo Ukrajina zmagala v vojni proti Rusiji.

svet 12:50

V ruskih napadih v Ukrajini več mrtvih in ranjenih

V ruskem raketnem napadu v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine sta bili ubiti dve osebi, v napadu z dronom na mesto Harkov na severu države pa je bilo ranjenih najmanj šest ljudi, so danes sporočili lokalni uradniki. Ruska vojska pa je zatrdila, da je zavzela vas Očeretine na vzhodu Ukrajine.