STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 15:38

Netanjahu zavrnil možnost končanja vojne in umika vojske iz Gaze

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes odločno zavrnil možnost, da bi se izraelska ofenziva v Gazi končala, izraelske sile pa umaknile iz oblegane palestinske enklave. To naj bi bila namreč pogoja, ki ju je postavilo palestinsko gibanje Hamas za privolitev v dogovor o premirju. Za zdaj nobena od strani ni pripravljena popustiti.

šport 15:16

Jaka Hace zmagal na DP deseterobojcev v Mariboru

Jaka Hace (Krka Novo mesto) je prepričljivo zmagal med člani v atletskem deseteroboju na slovenskem prvenstvu v Mariboru. Vodil je že po prvem dnevu, na koncu je zbral 6058 točk. Drugi za DP je bil Jakob Praprotnik (Mass Ljubljana) s 4701 točko.

šport 15:01

Gimnastično SP leta 2025 v Indoneziji

Svetovno prvenstvo v gimnastiki bo leta 2025 potekalo v Indoneziji, je Mednarodna gimnastična zveza sporočila po seji izvršnega odbora, ki je zasedal dopisno. Pripravili ga bodo v Džakarti od 19. do 25. oktobra.

šport 14:59

Demi Vollering zmagovalka dirke po Španiji

Nizozemska kolesarka Demi Vollering je zmagovalka dirke po Španiji. Članica ekipe SD Worx-Protime je bila najboljša tudi v zadnji, gorski etapi od Madrida do Valdesquija (89,5 km). Edina Slovenka na dirki Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) je v zadnji etapi zasedla 92. mesto, v skupnem seštevku pa je končala kot 60.

šport 14:53

PSV Eindhoven petindvajsetič nizozemski nogometni prvak

PSV Eindhoven je postal petindvajsetič nizozemski nogometni prvak in prvič po šestih letih. Po zmagi nad 4:2 nad Sparto iz Rotterdama ima štiri kroge pred koncem DP nedosegljivih 87 točk, Feyenoord je drugi s 75 točkami in tekmo manj, tretji Twente jih ima 63. Veliki tekmec Ajaxa ima zelo slabo sezono in je peti z 49 točkami.

Slovenija 14:21

Identiteto mrtvega moškega iz Golokratne jame še ugotavljajo

Identiteta moškega, ki sta ga poljska jamarja v petek našla v Golokratni jami pri Orleku v občini Sežana, še ni znana. Policisti okoliščine vzroka smrti še ugotavljajo, zaenkrat pa so izključili možnost, da bi lahko moški umrl nasilne smrti.